Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ούτε συγκυβέρνηση...


«Η εναλλακτική, δηλαδή, ποια ήτανε; Δεν είδατε τι έγινε με τις τράπεζες;» αναφωνούσε σε χτεσινή τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που προωθείται, με την υπογραφή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.«Αυτοί που μιλάνε για φιλολαϊκά και αντιλαϊκά μέτρα έχουνε άγνοια κινδύνου» υπερθεμάτισε, τοποθετούμενος στο ίδιο πάνελ, ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Γ. Γιακουμάτος.
Ούτε συγκυβέρνηση να ήταν! Χωρίς να τηρούν καν τα προσχήματα, σαν δύο συνεταιράκια που ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει, τοποθετούνται πλέον αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των αντιπολιτευόμενων κομμάτων της αστικής διαχείρισης, αναπαράγοντας παρέα τα αντιλαϊκά εκβιαστικά διλήμματα... Από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που έφερναν τα μνημόνια με τη δικαιολογία ότι ήταν ο μόνος τρόπος για «να σωθεί η χώρα», «να μην κλείσουν οι τράπεζες», «να δοθούν μισθοί και συντάξεις» κ.ο.κ., περάσαμε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που φέρνει και νέα μνημόνια για λογαριασμό του κεφαλαίου, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική...

Αλλά έτσι είναι: Οπως αποτυπώθηκε και στο περιβόητο κοινό ανακοινωθέν που συνυπέγραψαν οι αρχηγοί των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ - ΑΝΕΛ, όταν αυτό που διακυβεύεται είναι οι κυρίαρχες στρατηγικές επιλογές του εγχώριου κεφαλαίου, όπως η παραμονή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ, οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης φεύγουν από το κάδρο.
Οσο και να σκούζουν, όμως, εναλλακτική για το λαό υπάρχει. Μόνο που περνά μέσα από τη σύγκρουση με τον πραγματικό του αντίπαλο, το κεφάλαιο, την εξουσία του και τις εκάστοτε λυκοσυμμαχίες του, έτσι που να έρθει ο ίδιος ο λαός στην εξουσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger