Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Σποράδες Συνεχίζεται ο ανεφοδιασμός των Σποράδων



Καμία έλλειψη δεν παρατηρείται στα φαρμακεία
Κανονικά, χωρίς προβλήματα συνεχίζεται ο ανεφοδιασμός των Βορείων Σποράδων, μέσω των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων, τα οποία πραγματοποιούν κανονικά δρομολόγια προς και από τα νησιά.
Η τροφοδοσία των επιχειρήσεων πραγματοποιείται κανονικά, σε καθημερινή βάση, ενώ όπως αναφέρουν ναυτιλιακοί πράκτορες, έχει περιοριστεί σημαντικά η μετακίνηση των οχημάτων ιδιωτών για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Μέχρι στιγμής καλύπτονται οι ανάγκες των νησιών, ενώ ικανά αποθέματα διαθέτουν και τα φαρμακεία στο σύνολό τους. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με αρκετούς φαρμακοποιούς, στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, οι οποίοι ανέφεραν ότι τα αποθέματα φαρμάκων που διαθέτουν καλύπτουν, επί του παρόντος, τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών. Την ίδια στιγμή, οι φαρμακοποιοί διατυπώνουν, ωστόσο, την ανησυχία τους, διότι το πλαφόν των 1.000 ευρώ που έχει εφαρμοστεί για παραγγελίες φαρμάκων, ενδέχεται να περιορίσει σημαντικά την προσπάθεια κάλυψης των αναγκών τους.
Στο μεταξύ, η κίνηση στα φαρμακεία των νησιών δεν παρουσιάζει εξάρσεις, εξελίσσεται σύμφωνα με τα συνήθη καθημερινά δεδομένα και όπως υπογραμμίζουν οι φαρμακοποιοί, ο κόσμος δεν προμηθεύεται ποσότητες φαρμάκων, πέρα από τις συνήθεις ανάγκες του, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία την κατάσταση.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger