Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Μ-Λ ΚΚΕ: Εφορμά στο λαό η «εθνική σύμπραξη» της υποτέλειας στον ιμπεριαλισμό

Πέντε -μόλις- μήνες διαχείρισης της κυβερνητικής εξουσίας και οι τρέχουσες εξελίξεις -μετά, ιδιαίτερα, το διάτρητο, ναρκοθετημένο δημοψήφισμα- οδηγούν σε αβίαστα συμπεράσματα. Μέσα από παλινωδίες, ακροβασίες, αλλοπρόσαλλους τακτικισμούς και ακατάσχετη δημαγωγία, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στον προορισμό της, την πλήρη ευθυγράμμιση, τον ταπεινωτικό μεγάλο συμβιβασμό, την ανοιχτή υποταγή στο ανελέητο σφυροκόπημα και τα εκβιαστικά τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών δανειστών του ΔΝΤ και της ΕΕ. Η μετατροπή της σε ικέτη για ένα νέο δάνειο με το παρεπόμενο θηριώδες μνημόνιο και η υπόκλισή της στην ισχύ των δανειστών την έχουν εντάξει, τελεσίδικα, στο αντιλαϊκό μέτωπο των υπηρετών των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και της εγχώριας ολιγαρχίας.

Μέσα σε πολιτικοοικονομικές συνθήκες πρωτοφανούς ρευστότητας, ραγδαίων εξελίξεων και απρόβλεπτων ανατροπών, με το κόμμα του σε αναβρασμό, ο Α. Τσίπρας -πολιτικά ενισχυμένος και κυρίαρχος, ο ίδιος, σε αυτήν τουλάχιστον τη φάση- απευθύνεται στα δοκιμασμένα εθελόδουλα πολιτικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι). Οι σταθερές παραινέσεις και οι πιεστικές υποδείξεις της ελληνικής ολιγαρχίας για «εθνική συστράτευση» πιάνουν τόπο και αποδίδουν τους αντιλαϊκούς καρπούς τους.

Η «εθνική ενότητα», η «εθνική ομοψυχία», το «εθνικό μέτωπο»,  παρά τις αναγκαίες -για την επιβίωσή τους- διαφοροποιήσεις των κομμάτων που το συγκροτούν, είναι αρραγές, είναι γεγονός, και στέκεται απέναντι στο λαό έτοιμο για τη νέα αντιλαϊκή εφόρμηση. Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής βαρβαρότητας, η εδραίωση και η επερχόμενη κλιμάκωση του μνημονιακού εφιάλτη μόνο με συσπείρωση και ενιαία δράση όλων των δυνάμεων και των μηχανισμών της εγχώριας ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού μπορεί να επιβληθεί στο λαό.

Εδώ, ακριβώς, υπεισέρχεται ο μοιραίος και θλιβερός ρόλος ενός ρεφορμιστικού σχηματισμού που «ωρίμασε βίαια» σοσιαλδημοκρατικοποιούμενος τάχιστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια περίοδο οξύτατης πολιτικής κρίσης, πλήρους απαξίωσης και ανυποληψίας του αστικού πολιτικού συστήματος, εξάντλησης των πολιτικών αποθεμάτων του και αδυναμίας συγκρότησης νέων πολιτικών εφεδρειών. Εμφανίστηκε, χρησιμοποιήθηκε και αναδεικνύεται σαν η πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει πολύτιμες ανάσες και διέξοδο στα εμφανή αδιέξοδα του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, αφού έδωσε και συνεχίζει να δίνει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις.

Μ-Λ ΚΚΕ
Γραφείο Τύπου
12/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger