Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Σποράδες Διάσημα τα θρησκευτικά μνημεία της Σκοπέλου



Σημαντική θέση καταλαμβάνει η Σκόπελος μεταξύ των ελληνικών νησιών
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph συγκαταλέγεται στα 19 καλύτερα νησιά
Στα δεκαεννέα καλύτερα ελληνικά νησιά συγκαταλέγεται η Σκόπελος η οποία διαθέτει σημαντικό μνημειακό πλούτο σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Telegraph. Στην ίδια λίστα, όπου κατέχει κορυφαία θέση η Σκόπελος, συγκαταλέγονται τα νησιά: Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Δήλος, Μύκονος, Κρήτη, Κεφαλονιά, Κουφονήσια, Υδρα, Ανδρος, Σύμη, Σκύρος, Κάρπαθος, Σαντορίνη.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Σκόπελος διακρίνεται για «τη διαμονή σε πέτρινες βίλες και τα υπέροχα μοναστήρια».

Η ίδια Βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για προτάσεις διακοπών που απευθύνονται σε όλα τα γούστα και βαλάντια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «με τα οικονομικά δεινά που βαραίνουν τη χώρα και τους πράκτορες να χαμηλώνουν τις τιμές, δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε η καταλληλότερη ώρα για να αρπάξετε την ευκαιρία για διακοπές της τελευταίας στιγμής στην Ελλάδα».
Το παραπάνω δημοσίευμα αποτελεί σημαντική προβολή του νησιού, το οποίο προωθεί ιδιαίτερα το θρησκευτικό τουρισμό και προσελκύει παράλληλα το ενδιαφέρον πολλών προσκυνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, υπογραμμίζει ότι «η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού είναι μέσα στις επιδιώξεις μας και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το νησί διαθέτει πολλές εκκλησίες, μοναστήρια και εξωκκλήσια».
Το νησί διαθέτει, σημειωτέον, 24 μοναστήρια, τα οποία αποτελούν τόπο επίσκεψης και προσκυνήματος για δεκάδες επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό, τα τουριστικά γραφεία πραγματοποιούν προσκυνηματικές εκδρομές στο νησί, στο πλαίσιο προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού.
Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι το ΤΕΕ Μαγνησίας είχε πραγματοποιήσει παλαιότερα πρόγραμμα καταγραφής των θρησκευτικών μνημείων του νησιού, ενώ εξίσου σημαντική είναι η ερευνητική εργασία που πραγματοποίησαν φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με επίκεντρο το μνημειακό πλούτο της Σκοπέλου.
Το πρόγραμμα καταγραφής που εκπόνησε το ΤΕΕ είχε παρουσιαστεί παλαιότερα στο νησί στην Παναγίτσα του Πύργου, ενώ στο μεταξύ, ο δήμαρχος Σκοπέλου διερευνά από κοινού με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Δημήτρη Μέλισσα, την προοπτική παρουσίασης της φοιτητικής ερευνητικής εργασίας, που έχει ανάλογο θέμα, στο νησί.
Ο κ. Βασιλούδης τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντική η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού, τα οποία έχουν κατ’ επανάληψη ταξιδέψει στο εξωτερικό μέσα από ενθουσιώδη δημοσιεύματα, που συμβάλουν αναμφίβολα στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger