Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Σποράδες Ανοιγμα της Σκοπέλου στη Γαλλία



Νέος σχεδιασμός για την προβολή της ταυτότητας του νησιού
Δημοσιογράφοι από το εξωτερικό αναμένεται να επισκεφτούν τη Σκόπελο στη διάρκεια του φθινοπώρου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πληρέστερη δυνατή προβολή του νησιού διεθνώς. Την ίδια στιγμή προγραμματίζεται άνοιγμα του νησιού στο εξωτερικό, με συμμετοχή στη διεθνή έκθεση της Γαλλίας που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο αλλά και την World Travel Market του Λονδίνου, που καταγράφεται στη διάρκεια του Νοεμβρίου.
Τα παραπάνω εντάσσονται στο σχεδιασμό δράσης της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Σκοπέλου, που θέτει στο επίκεντρο των προσπαθειών της, την ευρύτερη προβολή του νησιού και ταυτόχρονα τη διαμόρφωση της ταυτότητάς που, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Οι δημοσιογράφοι που θα επισκεφτούν το νησί προέρχονται κατά βάση από την Αγγλία και τη Γερμανία, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μάκης Περδικάρης «πρόκειται για εξειδικευμένους αρθρογράφους σε ταξιδιωτικά θέματα και μπλόγκερς οι οποίοι επίσης ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο». Οι επισκέπτες θα φιλοξενηθούν στο νησί από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και όπως εκτιμάται, είναι πολύ σημαντικά τα δημοσιεύματα, έντυπα και διαδικτυακά που θα δουν το φως της δημοσιότητας στη διάρκεια του χειμώνα.
Παράλληλα ο κ. Περδικάρης υπογραμμίζει ότι «έχουμε αποφασίσει να ασχοληθούμε με την ταυτότητα του νησιού, θεωρώντας ότι χωρίς να την έχουμε προσδιορίσει, δεν μπορούμε να κάνουμε τις ανάλογες ενέργειες προώθησης που χρειάζονται. Στόχος μας, προσθέτει ο ίδιος, είναι να υπάρχει διάρκεια σε αυτά που κάνουμε και να αφήσουμε παρακαταθήκη για τους επόμενους, οι οποίοι θα ενστερνιστούν το ίδιο όραμα, θα πιστέψουν στην ίδια ταυτότητα και θα συνεχίσουν το δικό μας έργο».
Για την επίτευξη του στόχου, οι ιθύνοντες της τουριστικής προβολής του νησιού θα αποταθούν σε εταιρίες που ασχολούνται με το branding, προκειμένου να μελετήσουν, στη συνέχεια, τις προτάσεις που θα κατατεθούν, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τον σχεδιασμό της στρατηγικής ανάπτυξης του νησιού.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger