Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Δήλωση Κ. Δελημήτρου

Η συμφωνία με τους “θεσμούς” ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας.
Στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως ενάντια σε κάθε έννοια δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της πατρίδας.
Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών.
Ο Λαός μας στις 5 Ιούλη, ξεπέρασε τους απίστευτους και πρωτοφανείς ιστορικά εκβιασμούς και απειλές που του απευθύνθηκαν και έδωσε συντριπτική απάντηση  στους τοκογλύφους δανειστές και το εγχώριο πολιτικό τους προσωπικό, βροντοφωνάζοντας τη θέλησή του για ζωή με Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια.
Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το κυριότερο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ελληνικό Λαό, που πάλεψε μαζί μας όλα τα τελευταία καταστροφικά χρόνια των Μνημονίων και της εξαθλίωσης για να φύγουν τα μνημόνια και οι τρόϊκες.
Το ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο-καρμανιόλα όμως, σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει άρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί και τη μεγάλη ελπίδα του Λαού μας για ζωή με αξιοπρέπεια και για πατρίδα ελεύθερη από κάθε είδους εξαρτήσεις και υποτέλεια.
Είναι η στιγμή που πρέπει να περιφρουρηθεί από το Κόμμα ο ριζοσπαστικός και αντιμνημονιακός του χαρακτήρας, να επαναβεβαιωθούν τα αριστερά του χαρακτηριστικά και η στάση του υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, των συμφερόντων της εργατικής τάξης και όλου του Λαού
Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.
Κανείς, ποτέ δεν βγήκε χαμένος, όταν αφουγκράστηκε το λαϊκό αισθητήριο και πάλεψε για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του λαού, της εργατικής τάξης, όλης της κοινωνίας του μόχθου.
Θα νικήσουμε.



--
Γραφείο Κωνσταντίνου Ευαγ. Δελημήτρου
Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ  

ΒΟΛΟΣ
Ταχ. Διεύθυνση: Γαλλίας 6, 2ος όροφος, Τ.Κ. 382 21,
Τηλ./φαξ: 24210 76093

ΑΘΗΝΑ
Ταχ. Διεύθυνση: Μητροπόλεως αρ.1, Τ.Κ.10557- Γραφείο 608
Τηλ.:2103709656
Φαξ: 2103709659

             grafiokdelimitros@gmail.com

facebook page : Κώστας Δελημήτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger