Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ψηφίζουν Σποράδες οι τουρίστες



Οι Ελληνες τουρίστες προτιμούν τα νησιά (φωτό: Ράνια Μανασή)
Την τρίτη θέση κατέχει η Σκιάθος, ενώ στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταγράφεται και η Σκόπελος
Υψηλή θέση κατέχει στις προτιμήσεις των Ελλήνων τουριστών η Σκιάθος, η οποία κατατάσσεται τρίτη εν μέσω πολλών δημοφιλών προορισμών, για το φετινό καλοκαίρι, με τη Σκόπελο να κατέχει επίσης σημαντική θέση.
Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές των Ελλήνων και τη μέση τιμή διαμονής στον καθένα από αυτούς.
Την πρώτη θέση στην προτίμηση των Ελλήνων τουριστών κατέχουν τα Χανιά, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης 87 ευρώ. Η Σαντορίνη ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με μέση τιμή διανυκτέρευσης 218 ευρώ και τα Φηρά να είναι το μέρος του νησιού για το οποίο παρουσιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το νησί των Βορείων Σποράδων που, όπως προαναφέρθηκε, κατακτά την τρίτη θέση της κατάταξης, η Σκιάθος, εμφανίζει μέση τιμή διανυκτέρευσης, σύμφωνα πάντα με τη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr, 93 ευρώ περίπου.
Ακολουθούν η Ιος, η Μήλος, η Ρόδος, η Πάρος, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, στην οποία, σημειωτέον, το μέσο κόστος διανυκτέρευσης είναι περίπου 262 ευρώ. Πέρα από τα υπόλοιπα νησιά που διαμορφώνουν τη δεκαπεντάδα, τα οποία είναι η Λευκάδα, στα 90 ευρώ, η Νάξος, στα 89 ευρώ και η Σκόπελος, στα 57 ευρώ, την εμφάνισή του κάνει και ένας προορισμός της Ηπείρου, γνωστός για την ομορφιά του και ιδιαίτερα αγαπητός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η Πάργα. Την κατάταξη ολοκληρώνει η Κέρκυρα, η οποία εμφανίζεται στη 15η θέση, μεταξύ των προορισμών για τους οποίους παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη προτίμηση για το καλοκαίρι. Το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν ανά διανυκτέρευση οι τουρίστες, τόσο στην Πάργα, όσο και στην Κέρκυρα ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 88 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger