Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών του προγράμματος επισιτιστικής κρίσης τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στην ανάγκη σωστούπρογραμματισμούκαιεπιτάχυνσης των διαδικασιών ώστε η ανθρωπιστική βοήθεια να διαχυθεί το συντομότερο δυνατό στους συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, εστίασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στο πλαίσιο της ανοικτής διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Λαρισαίων για την υλοποίηση τουΕπιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020» για την Ελλάδα.
Η διαβούλευση στοχεύει στην απαραίτητη διαμόρφωση «Κοινωνικών Συμπράξεων»στο πλαίσιο του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/ FEAD).
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στάθηκε επίσης στο ρόλο που καλούνταινα διαδραματίσουν οι δήμοι στις τοπικές κοινωνίες σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, συμπληρώνοντας πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία και ένωση δυνάμεων.
Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά μία προσπάθεια η οποία έχει σχεδιαστεί από τον περασμένο Οκτώβριο.
Ήδηέχουμεκάνει τις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο κάθε Περιφέρεια και κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα οργανωθεί ούτως ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, γιατί το ζήτημα της επισιτιστικής κρίσης είναι μεγάλο.
Χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα αλλά και χρειάζεται επίσης μεράκι και αγάπη σ’ αυτούς που πρόκειται να ασχοληθούν. Εμείς ωςΠεριφέρειαΘεσσαλίας αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις συμπράξεις, εδώ στο δήμο Λαρισαίων, αλλά και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες με επικεφαλής τους δήμους. Γιατί πιστεύουμε ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη διαδικασία και το ρόλο εκείνο στις τοπικές κοινωνίες, σε σύμπραξη και με τους άλλους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας και με την Εκκλησία η οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά το έργο αυτό και το κάνει εδώ και πολλούς αιώνες.
Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας πιστεύοντας ότι θα πετύχουμε. Χρειάζεται ένας σωστός προγραμματισμός που μπορούμε να επιτύχουμε και ταχύτατες διαδικασίες γιατί από εδώ και στο εξής δεν υπάρχει ούτε λεπτό για καθυστέρηση καθώς οι καταστάσεις ολοένα στενεύουν και πιέζουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger