Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Σποράδες Πόλος έλξης για 500 ιστιοπλοϊκά το νησί της Σκοπέλου



Δεκάδες σκάφη προσεγγίζουν τη Σκόπελο στη διάρκεια της σεζόν
Προσπάθειες βελτίωσης των λιμενικών υποδομών ενόψει της διεθνούς συνάντησης του Αυγούστου
Στο επίκεντρο του ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Σκόπελος, η οποία υπολογίζεται ότι προσελκύει περισσότερα από 500 σκάφη στη διάρκεια της σεζόν. Παράλληλα, το νησί θα φιλοξενήσει για μια ακόμη χρονιά τη Διεθνή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου (ΔΙΕΒΑ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 1η έως 8 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή του αντίστοιχου Ομίλου της Σκοπέλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Βασική προϋπόθεση για την επιτυχή διοργάνωση είναι η βελτίωση των λιμενικών υποδομών του νησιού, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της θερινής σεζόν.
«Εχουμε ήδη παραγγείλει το μάστερ πλαν του λιμανιού της Σκοπέλου, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το μάστερ πλαν του Λουτρακίου, έχουμε παραχωρήσει θέσεις, σε πλωτή εξέδρα που υπάρχει στο Λουτράκι, σε εταιρεία εκμετάλλευσης ιστιοπλοϊκών σκαφών ήδη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα η εγκατάσταση και δεύτερης πλωτής εξέδρας στο Λουτράκι», όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σκοπέλου και πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου, Χρήστος Βασιλούδης.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επισκευής των πίλαρς του λιμανιού της Σκοπέλου, τα οποία εγκαθίστανται και πάλι «ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στην καλοκαιρινή σεζόν χωρίς προβλήματα», τονίζει ο κ. Βασιλούδης, ο οποίος δεν παραλείπει να αναφερθεί στην αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου και του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου.
Ο ιστιοπλοϊκός τουρισμός αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, «δυνατό χαρτί» για το νησί, το οποίο «φιλοξενεί», παράλληλα, επί 26 συνεχόμενα χρόνια τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Βορείων Σποράδων, που διοργανώνονται από τον ΙΟΒΑΘ, με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την υποστήριξη του Δήμου Σκοπέλου και του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου.
Οι αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σημείωσαν επιτυχία, που μεταφράζεται στη συμμετοχή 36 σκαφών και 170 περίπου ιστιοπλόων. Ο Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. συμμετείχε στο αγώνα με το σκάφος «ΓΛΑΡΟΣ Κ» με κυβερνήτη τον Spyros Kosmas, ενώ εκτός συναγωνισμού αγωνίστηκαν και το «ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ» με κυβερνήτη τον Babis Kohilis και πλήρωμα μαθητές του Ομίλου και το «5,70» με κυβερνήτη τον Kostas Skouras. Αθλητές του Ομίλου συμμετείχαν στον αγώνα και με άλλα σκάφη.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και κάθε εναλλακτική δράση που πραγματοποιείται στο νησί, εκτιμάται ότι συμβάλει στη συνολική του ανάπτυξη αλλά και ανάδειξη, ταυτόχρονα, ως κέντρου προσέλκυσης ιστιοπλοϊκών αλλά και τουριστικών σκαφών, θαλαμηγών και κρουαζιερόπλοιων.
Υπέρμαχοι των δράσεων δηλώνουν, στο μεταξύ, οι επαγγελματίες του νησιού, ενώ όπως αναφέρει η Μαίρη Διαμάντη, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου «το νησί διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό και τον τουρισμό κρουαζιέρας. Παράλληλα, από την πλευρά μας, επισημαίνει η ίδια, προσπαθούμε να διατηρούμε σε πολύ καλά επίπεδα τις τιμές στα καταλύματα, προκειμένου προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους τουρίστες, οι οποίοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών που προσφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger