Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Απεργία την Τρίτη 30/6 στα καράβια και στα Εμφιαλωμένα Ποτά

Οργανωτική σύσκεψη χτες από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία. Η υπογραφή ΣΣΕ βασικό αίτημα των εργαζομένων στα Ποτά
Από παλιότερη κινητοποίηση των ναυτεργατών
Από παλιότερη κινητοποίηση των ναυτεργατών
«Πλώρη» για την οργάνωση της πανελλαδικής παν-ναυτεργατικής απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας, που έχει αποφασιστεί για την Τρίτη 30 Ιούνη, έχουν βάλει τα Ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ-ΝΑΤ.Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, στην οποία συζητήθηκαν μέτρα και πρωτοβουλίες, ώστε να γίνει η απεργία υπόθεση κάθε ναυτεργάτη, εν ενεργεία και συνταξιούχου, κάθε σπουδαστή στις ΑΕΝ. Η απεργιακή προσυγκέντρωση των σωματείων ορίστηκε στις 5.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Τα ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν να εντείνουν τις εξορμήσεις τους και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, για να γίνει η απεργία αγωνιστική απάντηση στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, τη διόγκωση της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας, να γίνει βήμα στη διεκδίκηση ΣΣΕ και Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους τους ναυτεργάτες.
Παράλληλα, σχεδίασαν την παρουσία τους με απεργιακά κλιμάκια σε μια σειρά λιμάνια της χώρας, όπως για παράδειγμα σε Λαύριο, Ραφήνα, Πάτρα, Κυλλήνη, Βόλο και αλλού. Τέλος, τα σωματεία υπογράμμισαν πως είναι σταθερά προσανατολισμένα στην κατεύθυνση του συντονισμού και της κοινής δράσης με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.

Προετοιμασίες και στα Ποτά
Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, την Τρίτη 30 Ιούνη, για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών (Οινοποιίας - Ποτοποιίας - Οξοποιίας - Ζυθοποιίας - Αναψυκτικών - Νερών - Χυμών) αποφάσισε και η Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.
Η απεργία γίνεται λόγω της παρελκυστικής τακτικής των εργοδοτών, οι οποίοι δεν έχουν προσέλθει σε νέα συνάντηση για να υπογραφεί νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, παρά το γεγονός ότι πρότειναν την υπογραφή Σύμβασης στα επίπεδα του 2009.
«Εδώ και 6 χρόνια, ο κλάδος είναι χωρίς ΣΣΕ, με ευθύνη του ΣΕΒ, που έχει τη στήριξη και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ηταν και είναι ο διακαής πόθος των βιομηχάνων η οριστική κατάργησή τους», σημειώνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. Οπως εξηγεί, στον υποκλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών, συγκεντρώνεται το πιο οργανωμένο και έμπειρο κομμάτι εργαζομένων στον κλάδο, που μπορεί να αναλάβει πρωτοπόρο ρόλο στην πάλη για τις Συμβάσεις.
«Αν τους αναγκάσουμε και υπογράψουν ΣΣΕ, θα είναι μεγάλη υπόθεση και για τις άλλες ΣΣΕ στον κλάδο, αλλά και συνολικά για την εργατική τάξη της χώρας μας. Θα προκαλέσουμε σημαντικό ρήγμα, που θα λειτουργήσει ως ντόμινο στις εξελίξεις. Θα βοηθήσει και τους άλλους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο, που είναι ανοργάνωτοι, να πιστέψουν στη δύναμή τους. Θα δείξει με τον πιο σαφή τρόπο ότι η μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ ήταν και θα είναι ζήτημα συσχετισμών δύναμης», σημειώνει η Ομοσπονδία και καλεί τα σωματεία να στηρίξουν με κάθε τρόπο την απεργιακή κινητοποίηση, να δείξουν την αλληλεγγύη τους, ενισχύοντας με τις δυνάμεις τους τις απεργιακές φρουρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger