Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Απεργία των ναυτεργατών στις 30 Ιούνη

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν τα πληρώματα να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα
Από παλιότερη κινητοποίηση των ναυτεργατών
Από παλιότερη κινητοποίηση των ναυτεργατών
Eurokinissi
Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια για την Τρίτη 30 Ιούνη, με προοπτική επέκτασης - κλιμάκωσης και συντονισμού της δράσης με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, αποφάσισαν οι ναυτεργάτες. Η απόφαση πάρθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ.Στη συνεδρίαση, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ ανέδειξαν την ανάγκη να αποτελέσει η απεργία συνέχεια του μαζικού συλλαλητηρίου συνδικάτων και φορέων στις 11 Ιούνη, να εκφραστεί η ριζική αντίθεση των ναυτεργατών και γενικότερα των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή συμφωνία που προωθείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Σημείωσαν, επίσης, την ανάγκη η οργάνωση και η προετοιμασία του απεργιακού αγώνα να γίνει υπόθεση κάθε ναυτεργάτη, εν ενεργεία και συνταξιούχου. Να υπάρξει αγωνιστική απάντηση στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, που διευρύνεται σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε συνδυασμό με τη διόγκωση της ανεργίας, ενάντια στην απλήρωτη εργασία, για ΣΣΕ - Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες, με οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, ενάντια στη φοροεπιδρομή του εισοδήματος της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Σ' αυτή την προοπτική, τα τρία σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην οργανωτική σύσκεψη που θα γίνει αύριο Πέμπτη 25 Ιούνη, στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger