Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Καλεσαμα σε συσκεψη απο τη Λεσχη εργαζομένων και νεολαίας την Κυρική 21/06



Κάλεσμα σε σύσκεψη εργατικών σχημάτων, λαϊκών συνελεύσεων, κοινωνικών πρωτοβουλιών και αγωνιστών
Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο. Αγώνας για την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων

Οι προτάσεις για νέα συμφωνία που έχουν κατατεθεί τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από αυτή της ΕΕ και των δανειστών παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, διαμορφώνουν μια κατάσταση ενός νέου μνημονίου με επιπλέον μέτρα λιτότητας και φοροληστείας. Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις της κυβέρνησης που ξεκίνησαν με το σκίσιμο των μνημονίων , συνεχίστηκαν με την κατάργηση τους εντός του ευρώ και της Ε.Ε  μετεξελίσσονται σε προσπάθεια να ζήσουμε στο “κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι” και στη συνέχεια ουσιαστικά της μνημονιακής κόλασης.


Αποδεικνύεται ότι όσο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι, στην ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και  την προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή οι εγχώριοι εκπρόσωποι των μνημονίων κραυγάζουν: υπογράψτε μία συμφωνία όσο κακή κι αν είναι. Στόχος τους είναι η κινεζοποίηση των όρων που θα ζει και θα εργάζεται η κοινωνική πλειοψηφία, ως μέσο επανάκαμψης των κερδών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινούνται στη γραμμή συμβιβασμού στα πλαίσια της Ε.Ε.,  εξυπηρέτησης του χρέους, υποταγής στο κεφάλαιο και τους εργοδότες. Οδηγούν στην όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, στην χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων, στη διαιώνιση της κοινωνικής κατάστασης που διαμορφώθηκε με τα μνημόνια και την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πρόκειται για προτάσεις που βρίσκονται στο πλευρό της αστικής πολιτικής και ενάντια στις λαϊκές και εργατικές ανάγκες.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά επιλέγει να θυσιάσει τα εργατικά δικαιώματα στο όνομα του «έντιμου συμβιβασμού» με τους «θεσμούς» και της διατήρησης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Από τη μεριά των εργαζομένων και του λαού η στάση αναμονής και απλής «παρακολούθησης» των εξελίξεων και των διαπραγματεύσεων, που γίνονται για εμάς, χωρίς εμάς και ενάντια στα συμφέροντά μας, διευκολύνει μια νέα φάση αντιλαϊκής επίθεσης και πολιτικής, έστω με άλλο περιτύλιγμα.

Δεν χαρίζουμε τους αγώνες μας και τις ανάγκες μας σε κανέναν.  Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία του μαύρου μετώπου ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Να βγούμε πάλι στους δρόμους. Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Να αγωνιστούμε για να μην περάσει καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει. Για ρήξη τώρα με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου! Για να βγουν στο προσκήνιο οι εργατικές ανάγκες. Για αυξήσεις στους μισθούς, για δουλειά και όχι δουλεία, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ασφαλιστικά δικαιώματα, επίδομα ανεργίας και πλήρη κάλυψη όλων των ανέργων, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η  Λέσχη Εργαζομένων και Ναιολαίας Βόλου καλεί την Κυριακή 21/06 στις 20:00 σε σύσκεψη εργατικών σχημάτων, αγωνιστικών συλλογικοτήτων και αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος, προκειμένου να οργανωθούν κινηματικές δράσεις ενάντια στη νέα συμφωνία. Για να γίνει το λαϊκό κίνημα πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Η σύσκεψη θα γίνει στο χώρο της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας στην οδό Μεταμορφώσεως 19.

Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου
Μεταμορφώσεως 19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger