Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Αίτημα Καναδά για μεταφορά από την Ελλάδα 1.000 Ιρακινών προσφύγων

Αίτημα Καναδά για μεταφορά από την Ελλάδα 1.000 Ιρακινών προσφύγων
Αίτημα για την μεταφορά από την Ελλάδα περισσοτέρων των 1.000 ιρακινών προσφύγων έχει υποβάλλει ο Καναδάς, όπως γνωστοποίησε σήμερα η σύμβουλος και διαχειρίστρια του προγράμματος μεταναστών της πρεσβείας του Καναδά στη Ρώμη, Σάρα Χέιγουωρντ, κατά την διάρκεια συναντήσεων που είχε στην Πάτρα, με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος της πρεσβείας, η οποία συνοδευόταν από την υπεύθυνη επικοινωνίας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Μανταλένα Καϊλή, συναντήθηκε στο δημαρχείο με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον αντιδήμαρχο Διονύση Πλέσσα, και τους ενημέρωσε για τις δράσεις της κυβέρνησης του Καναδά που αφορούν στην στήριξη των προσφύγων.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ανέφεραν ότι είναι αντίθετοι με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον κανονισμό του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν, που εγκλωβίζουν, όπως είπαν, τους μετανάστες στην Ελλάδα, ενώ εκείνοι έχουν προορισμό άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη, σημείωσαν ότι «όσο οι μετανάστες διαμένουν στη χώρα μας, γίνονται αντικείμενο της πιο σκληρής εκμετάλλευσης», ενώ στην συνέχεια έκαναν αναφορά στο πλαίσιο διεκδίκησης της δημοτικής αρχής για το θέμα του μεταναστευτικού.
Επίσης η Σάρα Χέιγουωρντ συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνη Χαροκόπο, ο οποίος αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων που έρχονται από το Αιγαίο, ενώ όπως τόνισε, «η Περιφέρεια αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα διαχείρισης της κατάστασης, που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, δεν επαρκούν στο να εξασφαλίσουν τα μέσα και τους πόρους».
Ακόμη, ο Αντώνης Χαροκόπος υπογράμμισε ότι για οποιαδήποτε πρωτοβουλία ληφθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να συνεισφέρει με τις υπηρεσίες υγείας που διαθέτει.
Τέλος, ο Αντώνης Χαροκόπος είπε στην εκπρόσωπο της πρεσβείας, ότι η Περιφέρεια διαθέτει τη βούληση να υποστηρίξει την δημιουργία κέντρων ανοικτής φιλοξενίας, με βασική προϋπόθεση να υπάρξει οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger