Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Λίγο το δαχτυλάκι στο σκατό...O σύντροφος της Ρένας Δούρου πάει για Διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ...

Ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, Γιάννης Μπενίσης, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, να αποτελεί την πρόταση του Δημοσίου για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση μετόχων της επόμενης Τετάρτης.

Ο κ. Μπενίσης είναι μαθηματικός και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κλάδο των φωτοβολταϊκών, ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός ότι ο κ. Μπενίσης είναι κατά την τελευταία πενταετία σύντροφός της κ. Δούρου, έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη φερόμενη τοποθέτησή του στη θέση του διευθυντή του γραφείου της. Για το ζήτημα η κα Δούρου έχει αναφέρει ότι ο κ. Μπενίσης δεν έχει διοριστεί στην Περιφέρεια, επικαλούμενη την ανυπαρξία σχετικού ΦΕΚ.

Πάντως, στην ΕΥΔΑΠ εάν προχωρήσει η πρόταση του κ. Μπενίση για την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντα συμβούλου – θέση για την οποία προβλέπεται μηνιαία αποζημίωση της τάξης των 3.000 ευρώ – εγείρεται-για πολλοστή φορά στις 110 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ – ζήτημα αναξιοκρατικών διορισμών “ημετέρων”.

Όπως επισημαίνεται στο βιογραφικό του, ο κ. Μπενίσης “έχει αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση του ενιαίου Συνασπισμού και στα κινήματα πόλης. Είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκε με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα τα φωτοβολταϊκά”.

Το Μάρτιο του 2014 όταν η φράση της Ρένας Δούρου “για τους αντιμνημονιακούς που μαζεύουν αλλιώς τα σκουπίδια” είχε προκαλέσει συζητήσεις, ο ίδιος με άρθρο του στον ιστότοπο ecoleft έδωσε τη δική του ερμηνεία μιλώντας για “παπαγαλάκια” και “μονταζιέρες”.

Σε κάθε περίπτωση, την Τετάρτη το “τιμόνι” της εισηγμένης εταιρείας θα αλλάξει χέρια και ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Αντώνης Βαρθολομαίος-μένει να φανεί εάν θα είναι ο κ. Μπενίσης- όπως και η συνολική σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, θα αντικατασταθούν με προσφιλή στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή διοίκηση της εταιρείας έχει απορρίψει το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για μεταφορά ποσού της τάξης των 150 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 230 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου ενδιαφέρον θα έχει εάν η νέα ηγεσία της εισηγμένης θα κάνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα.

Η ΕΥΔΑΠ, που διαθέτει κεφαλαιοποίηση 564 εκατ. ευρώ, έχει αποφασίσει τη διανομή μερίσματος ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο 50% της κερδοφορίας της, με ποσοστό 9,99% του μετοχικού κεφαλαίου της να ελέγχει ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος John Paulson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger