Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ που πλησιάζει, θα πούμε μερικά πράγματα και θα δούμε δημοσιεύματα – καταγγελίες που έχουν να κάνουν με ασθενείς που πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο και τα «ανεβοκατεβάσματα» τον ποσοστών αναπηρίας που τους δίνουν στα ΚΕΠΑ…. Να πούμε πρώτα απ’ όλα, η καλύτερα, να ξαναπούμε, πως η ΣΚΠ ΔΕΝ είναι μέσα στη «ΛΙΣΤΑ» με τις 43 παθήσεις, να ξαναπούμε πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΑΠΛΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, και να ματαξαναπούμε, πως ειδικά οι ασθενείς που πάσχουν από αυτή την ΑΝΙΑΤΗ ΝΟΣΟ, είναι τα ΠΡΩΤΑ στη σειρά θύματα των σφαγείων των ΚΕΠΑ.
Αν και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ γιατροί, θέλουν να κάνουν ΣΩΣΤΑ τη δουλειά τους στις επιτροπές, έχουμε τους ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ που παρεμβαίνουν και ουσιαστικά ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ τις αποφάσεις των γιατρών στέλνοντας σε δευτεροβάθμιες επιτροπές τους ασθενείς. Αυτό το είπαμε πρόσφατα.
Είπαμε, είναι η «κρυφή εγκύκλιος» για μείωση των ποσοστών αναπηρίας. Σχετικά με αυτήν, και τη μείωση των ποσοστών αναπηρίας, σε διάφορα forum που συμμετέχουν ασθενείς (και όχι μόνο) οι συζητήσεις είναι ποικίλες.

Χαρακτηριστικά σας παρουσιάζω μια εξ αυτών....
«τα ποσοστά ΔΕΝ τα κόβει καμία εγκύκλιος[δεν μπορεί άλλωστε]. τα κόβουν κάποιοι -δυστυχώς όχι λίγοι- Γ Ι Α Τ Ρ Ο Ι των επιτρoπων.
Αν ο γιατρός είναι ενταξη, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να παρέμβει».
Και απαντά άλλος ασθενής…
«Λαθοοοοοός!!!!!!! Δεν έχεις ιδέα το τι συμβαίνει εκεί μέσα!!!! Εγκύκλιοι με ποσοστά πλαφόν κατεβασμένα, όσο δεν πάει οι περισσότεροι από τις επιτροπές δεν είναι γιατροί αλλά γραφιάδες δημόσιοι υπάλληλοι!!! Τις αναπηρικές θα τις κόψουν σε ποσοστό 80% Θα παίρνει αναπηρική μόνο όποιος είναι παραπληγικός και δεν μπορεί να κινηθεί. Και αυτή θα είναι χωρίς επιδόματα όλα τα επιδόματα θα κοπούν, και χωρίς κάλυψη σοβαρών φαρμάκων ΑΑντεεε!! Ξυπνήστε γ..ώ τα κόμματα σας, Ακόμη τα πέριμένετε να δώσουνε λύση στο ατομικό σας πρόβλημα κο…λαέ!!! Μια ζωή τα συμφερόν σας να ζήσετε εσείς και να πεθανουνε οι άλλοι Δεν έχετε θεό, πατρίδα, φιλότιμο, αξιοπρέπεια, είσαστε οι περισότεροι σκέτες κ…………ς που παράγουνε μόνο κ…..α, χωρίς να προσφέρουνε τίποτε σε αυτόν τον κόσμο»»
Ο άνθρωπος, ΕΠΑΘΕ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ.
Πάμε να δούμε λοιπόν τι συνέβη σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας,….. Ένα άρθρο, όχι και τόσο παλιό. Έχει και άλλα πολλά, «φρέσκα»…
«Σε κεφαλοκυνηγούς αναπήρων και χρονίως πασχόντων μετατράπηκαν διευθυντικά στελέχη του ΙΚΑ στο πλαίσιο της λειτουργίας των διαβόητων Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), αφήνοντάς τους χωρίς σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ετσι, ο διευθυντής του ΙΚΑ Πανόρμου επανέπεμψε στα ΚΕΠΑ μια σειρά από θετικές αποφάσεις υπέρ των αναπήρων, ανάμεσα στις οποίες είναι και μια 53χρονη με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ). «Αφού γλίτωσαν όπως όπως από τα "σφαγεία" των ΚΕΠΑ κάποιοι χρόνιοι πάσχοντες και ανάπηροι, έρχονται οι διοικητικοί διευθυντές των ΙΚΑ να επαναπέμψουν αποφάσεις ακόμα και δευτεροβάθμιων επιτροπών», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και υπογραμμίζει: «Με αυτόν τον τρόπο ασκούν πίεση στις επιτροπές για να ακυρώσουν ακόμα και όποιες θετικές αποφάσεις έχουν πάρει. Είναι κεφαλοκυνηγοί εν δράσει. Ντροπή και αίσχος! Με τον αγώνα μας να τους σταματήσουμε!».
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω απ' το ΙΚΑ Πανόρμου (Καρύστου 7 & Πανόρμου) οργανώνουν τη Δευτέρα, ώρα 1 μ.μ., η ΣΕΑΑΝ, η Λαϊκή Επιτροπή και η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ του 7ου Διαμερίσματος. «Απαιτούμε, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, να εκτελεστεί τώρα η απόφαση συνταξιοδότησης της συναδέλφου και των άλλων αναπήρων. Κανένας ανάπηρος ή χρονίως πάσχων χωρίς δωρεάν, υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ περικοπών επίπεδο».
Μάλιστα, ο εν λόγο διευθυντής, είπε και το εξής ….
«……ότι δεν έχει να δώσει λόγο σε κανέναν και ότι δεν απολογείται σε αυτούς που έκαναν την παράσταση διαμαρτυρίας.»
ΠΗΓΗ: rizospastis
Βλέπετε φίλοι μου τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει ακόμα, και τώρα, που γράφονται αυτές οι γραμμές, και ΚΑΝΕΝΑ αυτί δεν ιδρώνει. Τα ΣΦΑΓΕΙΑ δουλεύουν με «φουλ ταχύτητες», οι ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ έγιναν γιατροί, οι πραγματικοί γιατροί απλά υπάρχουν στις επιτροπές, και το σχέδιο ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΟΛΩΝ των αναπήρων κοντεύει να πετυχει.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;
ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger