Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΒΡΟΝΤΟΥΝ

Πάει πολύς καιρός που φωνάζαμε, ουρλιάζαμε, για το χάλι στην υγεία. Πολλοί εμένα προσωπικά με είχαν κατηγορήσει πως «εξυπηρετώ συμφέροντα» (και δε μου είπαν ΤΙ ληγμένα παίρνουν και είναι τόσο ευτυχισμένοι), και άλλα γελοία και σαλιάρικα που συνηθίζουν ορισμένοι για να βγουν από πάνω….
ΟΛΟΙ αυτοί, που με τις τακτικές τους ΚΑΛΥΠΤΑΝ (προσπαθούσαν ) τις όποιες «στραβές» γινόταν από τις λατρεμένες τους κυβερνήσεις, δεν μπόρεσαν να καλύψουν ούτε τις προειδοποιήσεις των γιατρών και των εργαζομένων γενικότερα στην υγεία, ούτε και την πραγματικότητα, που μέρα με τη μέρα, γίνεται όλο και πιο ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ.

ΠΟΙΑ είναι αυτή η πραγματικότητα;
Πως ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.
Να πούμε ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι ΑΣΧΕΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ; Δε χρειάζεται, τα ονόματα ΟΛΩΝ είναι γνωστά στον κόσμο. ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ( ειδικά οι τελευταίοι) «οδηγίες» από τα αφεντικά τους, τους σημερινούς «θεσμούς», ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Όλοι θα θυμάστε τις δηλώσεις εκπροσώπων γιατρών που προειδοποιούσαν για «επικίνδυνες συνθήκες παροχών υγείας». Οι άνθρωποι, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΑΖΟΙ (όπως κάποιοι άλλοι). Ήξεραν τι έλεγαν, και να και ένα παράδειγμα της ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ των νοσοκομείων.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στο ΑΧΕΠΑ, αλλά η κατάσταση είναι γενικότερη, και σύντομα θα ακουστούν ΟΛΕΣ οι «ΚΑΝΟΝΙΕΣ».
«"Κατέρρευσε" το ΑΧΕΠΑ!
Γράφει:  Ιοκάστη Αλειφεροπούλου
Οι ασθενείς που προσέρχονταν στην εφημερία, περνούσαν από διαλογή και είτε διώχνονταν είτε παραπέμπονταν σε άλλο νοσοκομείο αν η κατάστασή τους ήταν σοβαρή, με αποτέλεσμα απίστευτη ταλαιπωρία αλλά και πιθανό κίνδυνο για την υγεία τους.
Η απερίγραπτη κατάσταση παρατηρήθηκε στα περιστατικά που προσέρχονταν στην Α’ προπαιδευτική παθολογική κλινική του ΑΠΘ στο ΑΧΕΠΑ, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της 5μελούς ΕΙΝΑΠ ΑΧΕΠΑ, Αθανάσιο Σιούλη, η Διοίκηση – για λόγους οικονομίας – έχει δώσει εντολή στους ειδικούς γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος να εφημερεύουν συχνά από το σπίτι (on-call). Στο πλαίσιο αυτό, η επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι 18 από τους 25 ειδικευόμενους γιατρούς, διεκδικώντας δεδουλευμένες εφημερίες 3 μηνών, δημιούργησε πρόσθετες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των περιστατικών. Έτσι, η διεύθυνση της κλινικής σε συνεννόηση με την αρμόδια ΥΠΕ αποφάσισαν να γίνεται εκτροπή των σοβαρότερων περιστατικών με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προς το Γ. Γεννηματάς που συνεφημερεύει.
Την αδυναμία του ΑΧΕΠΑ να εξυπηρετήσει τους ασθενείς κατά την εφημερία της 5ης Μάη, παραδέχεται και ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Παναγιώτης Παντελιάδης. Υποστηρίζει, όμως, ότι οι ασθενείς που δεν εξυπηρετήθηκαν στην πραγματικότητα ήταν περιστατικά ρουτίνας που ήρθαν στην εφημερία μετά από συνεννόηση με το προσωπικό για εξετάσεις ή επίσκεψη...
Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πάντως είναι ότι από την εφημερία του ΑΧΕΠΑ περνούν περί τους 200 ασθενείς κάθε φορά, όπως κι ότι οι δυνατότητες του Γ. Γεννηματά που είναι ένα μικρό νοσοκομείο, είναι περιορισμένες και τα επιπλέον περιστατικά που παραπέμπονται εκτάκτως αναγκαστικά θα «στριμωχτούν».
Βέβαιο, επίσης, είναι ότι το «πετσοκομμένο» πρόγραμμα εφημεριών και η επίσχεση των ειδικευόμενων, θα εντείνουν τις δυσλειτουργίες στο ΑΧΕΠΑ στο εγγύς μέλλον. Είναι ενδεικτικό ότι στην επίσχεση ήδη συμμετέχουν και οι ειδικευόμενοι της νευροχειρουργικής, του ακτινολογικού, της αναισθησιολογίας, της προπαιδευτικής χειρουργικής και της προπαιδευτικής παθολογικής, ενώ την πρόθεσή τους να κατέλθουν σε επίσχεση έχουν δηλώσει και οι ειδικευόμενοι της παιδιατρικής.
Σύμφωνα με τον κ. Σιούλη, πολύ πριν ξεκινήσουν οι επισχέσεις, με αφορμή την τροποποίηση των προγραμμάτων εφημεριών, οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τόσο τη Διοίκηση του νοσοκομείου όσο και το υπουργείο Υγείας για τις ανασφαλείς συνθήκες λειτουργίας που θα προέκυπταν.
Τις επιπτώσεις για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από την κατάσταση, επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τη Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ καθηγητής, Ιωάννης Νηματούδης, ο πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής ιατρών ΑΧΕΠΑ διευθυντής ΕΣΥ, Αθανάσιος Σιούλης και η πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου καθηγήτρια, Μαρία Χατζηστυλιανού-Σιδηροπούλου.
«Αποτελεί τραγωδία για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα να μην στηρίζονται νοσοκομεία τριτοβάθμιας περίθαλψης, που επί δεκαετίες συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση και κάλυψη των ιατρικών ανθρωπίνων αναγκών, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικοκοινωνικής κρίσης με αυξανόμενη την προσέλευση των ασθενών στα δημόσια ιδρύματα», λένε οι γιατροί, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να γίνουν περαιτέρω τροποποιήσεις του προγράμματος εφημεριών.
Πηγή: agelioforos.gr»
Το σχέδιο, ήταν από παλιά γνωστό, να στρέψουν τον κόσμο στους ΙΔΙΩΤΕΣ. Και μιλώ για εκείνους που ΕΧΟΥΝ τη δυνατότητα, ενώ οι «άλλοι», ας ψοφήσουν. Δε τους ένοιαξε ΠΟΤΕ. Έχεις την εντύπωση Συνέλληνα, πως είσαι «ασφαλισμένος», πως θα γίνεις καλά έτσι και αρρωστήσεις γιατί ΠΛΗΡΩΝΕΣ και ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ για να έχεις δημόσια υγεία, νοσοκομεία, φάρμακα; Κάνεις ΛΑΘΟΣ!
Φρόντισαν ΟΛΟΙ οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ, να ΦΑΝΕ τα λεφτά του ταμείου σου, να διαλύσουν τα ιατρεία και τα δημόσια νοσοκομεία, για να μην έχεις ΕΣΥ καμία ελπίδα.
Τώρα, άκου καλά τις ΚΑΝΟΝΙΕΣ, και παρακάλα τον Ύψιστο, μη τύχει και αρρωστήσεις εσύ, η κάποιος δικός σου.

Βασίλης Τσούγκαρης
Χρησιμοποιούνται 1,76 GB (10%) από το όριο των 17 GB
Πρόσφατη δραστηριότητα λογαριασμού: Πριν από 3 ώρες
Λεπτομέρειες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger