Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Δημοψήφισμα με ερώτημα «τα δέχεστε όλα αυτά που σημαίνουν μνημόνιο, ή όχι;»... Άλλη λύση δεν υπάρχει για να φύγουμε από μνημόνιο... να κάνουμε διαγραφή χρέους!

Από το "PRESS-GR"
Οφείλουμε να πούμε στον κόσμο ότι τον Μάιο έχουμε περίπου 1 δις να δώσουμε στο ΔΝΤ.
Επίσης, Ιούλιο και Αύγουστο, 6,7 στην ΕΚΤ.
Από Σεπτέμβρη, μέχρι τέλος του 2016, οφείλουμε 30 δις.
Δηλαδή, η μόνη λύση είναι συμφωνία τώρα η ΕΚΤ να μας δώσει το 1,9 δις, το ΤΧΣ το 1,2 δις και η ΕΚΤ να αυξήσει την αγορά εντόκων γραμματίων από 9 δις στα 15 δις.
Αυτά μέχρι καλοκαίρι και μετά απαραίτητα:
1. να κάνουμε διαγραφή χρέους
2. να αυξήσουμε ρευστότητα
3. να αρχίσουμε να παράγουμε
Άλλη λύση δεν υπάρχει για να φύγουμε από μνημόνιο.
Άρα, είτε το δέχονται χωρίς ΕNΦΙΑ, χωρίς... έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, χωρίς ρήτρα δηλ. χωρίς μείωση συντάξεων, χωρίς μείωση μισθών, χωρίς ομαδικές απολύσεις, χωρίς κόψιμο εφάπαξ, χωρίς δουλικές σχέσεις (αλλά συλλογική διαπραγμάτευση με τριετίες), χωρίς ξεπούλημα (εκτός από νερό, ενέργεια και λιμανιών και αεροδρομίων και Ελληνικού), ή πάμε σε δημοψήφισμα με ερώτημα «Τα δέχεστε όλα αυτά τα οποία σημαίνουν μνημόνιο, ή όχι».
Δεν πρέπει να φοβόμαστε, διότι η Γερμανία μετά το φιάσκο Γιουγκοσλαβία και μετά το φιάσκο Ουκρανία, δεν θα δεχτεί το φιάσκο Ελλάδα, διότι γνωρίζει ότι σε μια έξοδό μας από το ευρώ, αυτή χάνει και χρήματα και κινδυνεύει να χάσει και το ευρωπαϊκό σχήμα στο οποίο θέλει να πρωταγωνιστεί.
Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger