Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ανοίγουν πανιά για τη Σκόπελο τετρακόσιοι ιστιοπλόοι


Αναμένονται στο νησί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Στο επίκεντρο του ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος θα βρεθεί για μια ακόμη φορά η Σκόπελος, το νησί όπου θα φιλοξενηθούν για μια ακόμη χρονιά οι αγώνες ανοιχτής θάλασσας, που μεταφράζονται στη συμμετοχή 40 περίπου σκαφών και 400 περίπου ιστιοπλόων.
Το ράλι Βορείων Σποράδων διοργανώνεται, κατά παράδοση, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Ανοικτής Θαλάσσης Βόλου, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου, που προωθεί τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό και δράσεις οι οποίες εντάσσονται στο συγκεκριμένο πεδίο.

Οι συμμετέχοντες, από το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη κατά βάση, διανυκτερεύουν στη Σκόπελο το βράδυ της Παρασκευής. Το σήμα εκκίνησης δίνεται το πρωί του Σαββάτου, ενώ η θαλάσσια διαδρομή περιλαμβάνει ως ενδιάμεσους σταθμούς την Κυρά-Παναγιά, διανυκτέρευση στη Στενή Βάλλα, κατόπιν τα νησάκια Δύο Αδέλφια και επιστροφή στη Σκόπελο, όπου γίνεται ο τερματισμός και η απονομή των διακρίσεων σε πανηγυρικό κλίμα.
Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ σημαντική διοργάνωση, που συμβάλλει αποφασιστικά στην προβολή της Σκοπέλου και των Βορείων Σποράδων κατ’ επέκταση. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΝΙΚΟΣ, Βαγγέλης Δρόσος, «υπάρχει ενδιαφέρον και αρκετές συμμετοχές και είναι πολύ σημαντική, παράλληλα, για τη Σκόπελο η συγκεκριμένη διοργάνωση».
Στη διάρκεια της παραμονής τους στη Σκόπελο, τα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών ενισχύουν δεόντως την τοπική οικονομία, ενώ όπως εκτιμάται πολλοί από τους ιστιοπλόους επανέρχονται για διακοπές στο νησί, το οποίο «φιλοξενεί», σημειωτέον, σημαντικές διοργανώσεις σε σταθερή βάση.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger