Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Στο Αντάρτικο Μονοπάτι του Μηχανικού Ολύμπου


Η Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων με την συμβολή και του Δήμου Τεμπών θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών που τιμάται τον Μάιο, εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Μηχανικού Ολύμπου στην Αντιφασιστική Νίκη».
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 24 Μάη, πεζοπορία στον συμβολικό χώρο δράσης του «Μηχανικού - Αντάρτικο μονοπάτι» που διασχίζει την Κοιλάδα των Τεμπών με αφετηρία το ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα (Σιδηροδρομικού Σταθμού Τεμπών) και εκκίνηση στις 8 πμ. Η κατάληξη της διαδρομής θα είναι το οινοποιείο Ραψάνης, όπου θα υπάρχει το λεωφορειάκι του Δήμου Τεμπών για επιστροφή των πεζοπόρων στην αφετηρία.

Κατά την διάρκεια της περιήγησης θα γίνονται και σχετικές διαχρονικές ιστορικές αναφορές για την Κοιλάδα. Στην επιστροφή και κάτω από τον ίσκιο των αιωνόβιων πλατάνων του Αγ. Παντελεήμονα και την δροσερή του πηγή θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας του Μηχανικού Ολύμπου ενώ θα ακουστούν αντάρτικα τραγούδια.
Όπως αναφέρουν οι οργανωτές, η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. και για την διευκόλυνση όσων δεν έχουν, θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις αρκεί να βρίσκονται  στις 7 πμ μπροστά στο Ωδείο. Καλό θα είναι να έχουν μαζί καπέλο για την προστασία από τον ήλιο και μια δεύτερη «αλλαξιά» για το ίδρωμα. Όσοι θέλουν, μπορούν να πάρουν μαζί τους κάτι για ψήσιμο ή έτοιμα φαγητά. Οι χρόνοι θα τηρηθούν αυστηρά για την εκκίνηση, ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6972280889.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger