Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΚΕ σήμερα, 8-5-15, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων. Η κα Δωροθέα Κολυνδρίνη



Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους τ.βουλευτές κκ. Νικ.Γκατζή και Απ.Νάνο και τον περιφερειακό σύμβουλο Μαγνησίας κ. Γ. Λούμα επισκέφτηκε σήμερα, 8-5-15, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων. Η κα Δωροθέα Κολυνδρίνη είχε μαζί τους μία εκτενή συζήτηση επί πολλών ζητημάτων που αφορούν τον Nομό, κυρίως περιβαλλοντικού περιεχομένου, θέματα για τα οποία και συμφώνησαν ότι καταβάλλεται μία από κοινού προσπάθεια αντιμετώπισης τους.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα των ελέγχων σε εργοστασιακές μονάδες, με την Αντιπεριφερειάρχη να τονίζει ότι οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Ανάπτυξης,  Περιβάλλοντος και Υγείας είναι συνεχείς σε εργοστάσια κάθε τύπου της περιοχής, από βιομηχανικές μονάδες έως πυρηνελουργεία κι ελαιοτριβεία, κι ακολουθούμενοι από τις σχετικές διοικητικές κυρώσεις, όπως για παράδειγμα αυτές που επιβλήθηκαν τον προηγούμενο μήνα που ανήλθαν στο ύψος των 17.000€. Ομοίως, ανελλιπώς παρακολουθούνται και οι τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την διενέργεια των καθημερινών μετρήσεων από τον σταθμό μετρήσεων.
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επίσης έθεσε το θέμα του πόσιμου νερού στα σχολεία, με την κα Κολυνδρίνη να παρέχει στοιχεία από τις διαρκείς δειγματοληψίες που διενεργεί η Δ/νση Δημόσιας Υγείας σε σχολικές μονάδες στις οποίες, όπου διαπιστώνονται υπερβάλλουσες τιμές, διακόπτεται προσωρινά η παροχή πόσιμου νερού, ενημερώνεται η κατά τόπους Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης, κι εφόσον γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και επανέλθουν οι μετρήσεις στις φυσιολογικές τιμές , δίνεται το πράσινο φως για επαναλειτουργία της συγκεκριμένης παροχής. Παράλληλα, συνεχείς είναι οι δειγματοληψίες νερών από τις παραλίες λουόμενων, κι όχι μόνο, με όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες να διενεργούνται για την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Στο ιδιαίτερο θέμα του Φράγματος «Παναγιώτικο» που έθεσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ υπόψη της Αντιπεριφερειάρχη, η κα Κολυνδρίνη ανέπτυξε το σχετικό ιστορικό ενεργειών, ενημέρωσε ως προς το εύρος αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αναλαμβάνει χωρίς να της αναλογούν, αλλά και σχετικά με την από κοινού επιστολή του Περιφερειάρχη κου Κων.Αγοραστού και του Δημάρχου Ν.Πηλίου κου Νικ.Φορτούνα προς την Ελληνική Επιτροπή Μεγάλων Φραγμάτων, με την οποία ζητείται διενέργεια επικαιροποιημένης πραγματογνωμοσύνης ώστε να επιλυθεί το θέμα προς ωφελεία των κατοίκων με την υδροδότηση των οικισμών της περιοχής.
Ως προς το μείζον Έργο Βελτίωσης του Οδικού Τμήματος Σύνδεσης Βελεστίνου με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την πόλη του Βόλου, η Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι από το αρμόδιο Υπουργείο και η σύνταξη του φάκελου έργου βρίσκεται στο τελικό στάδιο προκειμένου να υποβληθεί για χρηματοδότηση κατά την ερχόμενη προγραμματική περίοδο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020. Μάλιστα  ζητήθηκε από την κυρία Κολυνδρίνη η από κοινού πίεση προς την Πολιτεία προκειμένου να προενταχθεί το εν λόγω έργο ως εμπροσθοβαρές, κάτι που έχει γίνει εδώ και καιρό από τον Περιφερειάρχη, αλλά αγνοήθηκε.
Κλείνοντας, διαπιστώθηκε η σύμπλευση σε θέματα ιδίως περιβαλλοντικά, με την κα Κολυνδρίνη να ζητά από το κλιμάκιο του ΚΚΕ την συνδρομή τους στα αιτήματα που διαρκώς εγείρει η Περιφέρεια για την επίσπευση γραφειοκρατικών κι άλλων διαδικασιών των οποίων η υλοποίηση απαιτείται από την κεντρική πολιτεία (υπουργεία, κυβερνητικές υπηρεσίες) για την έγκαιρη ένταξη και υλοποίηση των έργων στο νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger