Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Στη φυλακή 46χρονη για δικαιώματα μουσικής (Α.Ε.Π.Ι)

Δεν είχε να πληρώσει για την ποινή της  
Στη φυλακή, εξαιτίας της αδυναμίας της να πληρώσει, οδηγήθηκε χθες 46χρονη επαγγελματίας από τη Νέα Αγχίαλο. Σε βάρος της, σύμφωνα με την αστυνομία, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 13 μηνών για παράβαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και για υγειονομικές διατάξεις.

Χθες, αστυνομικοί του Α.Τ. Αλμυρού προχώρησαν στη σύλληψή της. Η 46χρονη δήλωσε αδυναμία καθώς όπως εξήγησε δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει για την καταδικαστική απόφαση και έτσι σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, προφυλακίστηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 46χρονη επαγγελματίας διατηρούσε για χρόνια κεντρικό καφέ στη Νέα Αγχίαλο όπου δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά. Τα τελευταία χρόνια όμως η επιχείρηση δεν είχε τζίρους με αποτέλεσμα να κατεβάσει «ρολά». Από εκεί ξεκινά και ο γολγοθάς για την 46χρονη καθώς είχαν συσσωρευτεί διάφορες οφειλές για υγειονομικές παραβάσεις αλλά και οφειλές προς εταιρεία πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Η 46χρονη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών με το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων αλλά για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Η ποινή εκκρεμούσε μέχρι χθες, που οι Αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού, με το έγγραφο της Εισαγγελίας στα χέρια τους, χτύπησαν την πόρτα της. Η 46χρονη δήλωσε πλήρη αδυναμία να καταβάλλει το ποσό της καταδικαστικής απόφασης και πήρε το δρόμο για τη… φυλακή.
Η σημερινή μέρα θα τη βρει στο κρατητήριο… ενώ η τραγική ειρωνεία είναι ότι στο μαγαζί για το οποίο καταδικάστηκε έχει μπει λουκέτο προ πολλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger