Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!! ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: “ΑΔΙΚΟΣ Ο ΕΝΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2015 – ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ…ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!!

varoufakis

Μετά το «μπλόκο» της ομάδας Λαφαζάνη στις σχεδιαζόμενες κυβερνητικές υποχωρήσεις έναντι των δανειστών, βγήκε ο υπουργός Οικονομικών και υιοθέτησε τις αιτιάσεις της, λέγοντας τρία ξεκάθαρα «όχι».
«Όχι» στη μείωση των επικουρικών συντάξεων, «όχι» στην αναβολή χορήγησης της 13ης σύνταξης, «όχι» στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.
«Για την μετά τον Ιούνιο εποχή είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε πολλά πράγματα όπως τον ΦΠΑ. Όταν από το ΔΝΤ με πιέζουν για τους συντελεστές και μας ζητούν να τους εξομαλύνουμε η απάντηση μου είναι ναι, αλλα όχι ότι όλα θα πάνε στο 23%. Εμένα θα μου άρεσε ένας ΦΠΑ 15%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο».
Δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο κατηγορηματικός, όμως, και με τον περίφημο ΕΝΦΙΑ. Αν και τον χαρακτήρισε «αποκρουστικό«, άφησε να εννοηθεί ότι ίσως χρειαστεί να διατηρηθεί και το 2015, κόντρα στις προεκλογικές εξαγγελίες του Σύριζα.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε προτεραιότητα να πετύχουμε την ενδιάμεση συμφωνία και μετά να προχωρήσουμε σε μια μεγαλύτερη συμφωνία. Αν αυτό σημαίνει ότι για τις επόμενες εβδομάδες το θέμα του ΕΝΦΙΑ θα μπει σε μια προτεραιότητα που αφορά τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματευόμαστε, τι βάζουμε πρώτο τι δεύτερο, θα το κάνουμε. Η κυβερνώσα Αριστερά πρέπει να βρει μια συμφωνία λύσης. Θα είναι από τα πρώτα μνημονιακά νομοθετήματα που θα καταδικαστεί στο πυρ το εξώτερον».
Όσον αφορά τα σενάρια περί επιβολής φόρου διαμονής σε ξενοδοχεία, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια τέτοια συζήτηση όχι, όμως, στο πλαίσιο της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης ή στο τραπέζι του Brussels Group. «Όταν μας πιέζουν για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά εμείς παρουσιάζουμε άλλες προτάσεις», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger