Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

«Χωλαίνει» και πάλι το Κέντρο Υγείας ~ Χωρίς μαία και οδηγό στη Σκιάθο


Για μία ακόμη φορά το Κέντρο Υγείας Σκιάθου αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού
Εξαιτίας αδειών και ενώ σύντομα  ξεκινά η τουριστική περίοδος
«Αναστέλλονται»  οι γέννες στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου από σήμερα. Σε κανονική άδεια η μαία , δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Το Κέντρο Υγείας θα παραμείνει και χωρίς οδηγό ασθενοφόρου αφού ο συμβασιούχος που απασχολείται στο νησί κάνει επίσης χρήση της αδείας του.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, αντί να ενισχυθεί με προσωπικό, αποψιλώνεται.
Οι ανάγκες του προσωπικού να πάρει τις άδειές του σε συνδυασμό με τους ελάχιστους πλέον που υπηρετούν έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό πρόβλημα το οποίο εντείνεται όσο δεν γίνονται προσλήψεις προσωπικού.
Από σήμερα το Κέντρο Υγείας θα στερηθεί τις υπηρεσίες της μαίας που αναχωρεί με κανονική άδεια ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον οδηγό ασθενοφόρου στο νησί που επίσης για το επόμενο διάστημα θα απουσιάσει με ότι αυτό συνεπάγεται για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν καθώς δεν θα μπορεί να καλυφθεί καμία βάρδια.
Η μαία που απασχολείται στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου είναι μόνιμης απασχόλησης και η μοναδική που μαζί με τη μία νοσηλεύτρια που υπηρετεί στο Κ.Υ είναι οι δύο εργαζόμενες που έχουν επιφορτιστεί  με όλες τις βάρδιες.
Ο οδηγός του ασθενοφόρου είναι συμβασιούχος και μετά την ολοκλήρωση της άδειάς του και αφού επιστρέψει στο νησί, σύντομα θα αποχωρήσει καθώς λήγει η σύμβασή του και θα πρέπει να κινηθεί εκ νέου διαδικασία διαγωνισμού για την πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου.
Στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων, που καλύπτονται με μετακινήσεις ή με επικουρικούς γιατρούς, από άλλα Κέντρα Υγείας.
Το ίδιο περίπου σκηνικό και στο Κ.Υ. Σκοπέλου, όπου υπάρχουν κενά σε ιατρικό προσωπικό, ζητήματα που έχουν αναδειχτεί πολλές φορές χωρίς όμως να έχουν βρεθεί  οι ενδεδειγμένες λύσεις που θα διασφαλίζουν  την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες με την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που είναι απαραίτητο για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που καταγράφονται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός στο νησί του Παπαδιαμάντη τετραπλασιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger