Τρόμος εντός και εκτός από την ισχυρή πιθανότητα των νέων εκλογών. Η Bild ανατριχιάζει στην ιδέα και αποκαλύπτει δήλωση ελληνα υπουργού ο οποίος λέει χαρακτηριστικά
-«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, εάν πάμε σε εκλογές το αντίθετο. Θα επανεκλεγούμε πανίσχυροι ενώ ο Σαμαράς θα υποστεί πανωλεθρία και θα εξαναγκασθεί να εγκαταλείψει την ηγεσία της ΝΔ. Η ΝΔ θα διαλυθεί....»

Στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο των εκλογών για την κυβέρνηση Τσίπρα, σύμφωνα με δηλώσεις έλληνα υπουργού που επικαλείται η Bild.
«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» είναι το επιχείρημα του υπουργού που κατονομάζεται από γερμανική εφημερίδα, με αιχμή την κρίσιμη καμπή στην οποία έχει εισέλθει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
Η Bild σημειώνει ότι, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός  θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με αυτό το προβάδισμα, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων. Στόχος του έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι να κερδίσει την αυτοδυναμία και να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, ώστε να ενισχύσει την διαπραγματευτική του θέση απέναντι στους δανειστές.
«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» φέρεται να δήλωσε υπουργός της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της, πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

Στο μεταξύ-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη- όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) επικαλούμενη πηγές του Eurogroup, στο ζήτημα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων δεν υπάρχει καμία απολύτως κινητικότητα εκ μέρους της ελληνικής πλευράς. Η Αθήνα φέρεται να μην είναι διατεθειμένη να συζητήσει ενδεχόμενες μειώσεις στις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων. Συμμετέχοντες φέρονται μάλιστα να χαρακτήρισαν την πρόσφατη συνάντηση των υφυπουργών Οικονομικών την περασμένη Τετάρτη «τραγική».
Εκεί οι Έλληνες απέστειλαν έναν νέο εκπρόσωπο, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Νίκο Θεοχαράκη. Σύμφωνα με συμμετέχοντες που επικαλείται η εφημερίδα, ο έλληνας εκπρόσωπος απλώς ρωτούσε «σαν ταξιτζής» που είναι τα χρήματα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του σύντομα θα χρεοκοπήσει.
Διορία μέχρι τις 20 Απριλίου
Πριν συμφωνήσει σε οποιαδήποτε σημαντική τροποποίηση του συμπεφωνημένου μεταρρυθμιστικού προγράμματος, ο Β. Σόιμπλε θα πρέπει να ζητήσει προηγουμένως την έγκριση της γερμανικής βουλής Πριν συμφωνήσει σε οποιαδήποτε σημαντική τροποποίηση του συμπεφωνημένου μεταρρυθμιστικού προγράμματος, ο Β. Σόιμπλε θα πρέπει να ζητήσει προηγουμένως την έγκριση της γερμανικής βουλής
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ωστόσο δεν φαίνονται να συμμερίζονται αυτή την εκτίμηση. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι ακόμη σε θέση να ανταποκριθεί στις διεθνείς της υποχρεώσεις. Εάν δεν μπορούν να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις τότε αυτό συνιστά εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα, σύμφωνα με τους ίδιους.
Οι εκπρόσωποι του Eurogroup φέρονται να έδωσαν διορία στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει την ολοκληρωμένη λίστα των μεταρρυθμίσεων μέχρι τις 20 Απριλίου. Μόνον υπό αυτή την προϋπόθεση οι θεσμοί θα μπορούν να αξιολογήσουν τα μέτρα μέχρι το Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με την FAS, κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης επισημαίνουν ότι πριν συμφωνήσει σε οποιαδήποτε σημαντική τροποποίηση του συμπεφωνημένου μεταρρυθμιστικού προγράμματος, ο Β. Σόιμπλε θα πρέπει να ζητήσει προηγουμένως την έγκριση της γερμανικής βουλής.