Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ετοιμαστείτε για μεγάλες αλλαγές στην Σκόπελο αφού η κυβέρνηση Άλλα των… άλλων κάνει και συζητά για αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά!

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις άλλων κυβερνητικών στελεχών, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης παραμένει η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.
Επιβεβαιώνοντας την πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ (και) στο θέμα αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον real fm, επεσήμανε: «Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει δεν υπάρχει κάποια αύξηση του ΦΠΑ σε οποιοδήποτε νησί».

Και πρόσθεσε: «Η συζήτηση είναι ανοικτή, αυτό που έχει πει δηλαδή και η κα. Βαλαβάνη και ο κ. Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υποβάλει τέτοιου τύπου πρόταση προς τους θεσμούς και προς το Brussels Group». Και σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Είναι ένα θέμα το οποίο είναι υπό ανοικτή διαβούλευση».
Ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ και επιβεβαίωσε πως μεταξύ άλλων στο τετ α τετ συζητήθηκαν το ασφαλιστικό και τα εργασιακά στα οποία το ΔΝΤ κρατά πολύ σκληρή στάση, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν τα συζητάει.
Στο ερώτημα αν επί τάπητος στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν ήταν μόνο αυτά τα δύο θέματα, συζητήθηκε συνολικά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση στο Brussels Group, στους θεσμούς, ένας εκ των οποίων είναι το ΔΝΤ και έγινε συζήτηση διεξοδική σε σχέση με το συνολικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Προφανώς συζητήθηκαν και αυτά τα θέματα και η ελληνική πλευρά και ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger