Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Λ. Βεργοπούλου: Ανησυχία για την υγεία των απεργών πείνας

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η υγεία των κρατούμενων που ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 2 Μαρτίου σύμφωνα με τη γιατρό Λ. Βεργοπούλου διεκδικώντας την κατάργηση του τρομονόμου, του κουκουλονόμου και των φυλακών τύπου Γ, την απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού καθώς και την τροποποίηση της διαδικασίας λήψης και χρήσης του DNA.
Την απεργία πείνας συνεχίζουν εννέα φυλακισμένοι, μέλη του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων (Δ.Α.Κ.) ενώ έχουν σταματήσει οι Δ. Κουφοντίνας, Κ. Γουρνάς, Ν. Μαζιώτης, Α. Σπυροπούλου καθώς και τα μέλη της ΣΠΦ μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή.

Αναλυτικά παρατίθεται η κατάσταση της υγείας τους :
1. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΑΣΟΣ : (39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 20%. Κρατείται στη φυλακή του Δομοκού. Η κατάσταση του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.
2. ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ :(39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 20,5%. Κρατείται φρουρούμενος,στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.
3. ΧΑΡΙΣΗΣ ΦΟΙΒΟΣ :(39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 22%. Κρατείται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Αττικό.Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.
4.ΝΤΑΛΙΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ : (39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 18%.Κρατείται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.
5. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : ( 39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 17%. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.
6. ΣΑΡΑΦΟΥΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ : ( 32η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 16%.  Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.
7. ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : ( 25η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους περί το 10% . Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.Προηγούμενη πρόσφατη απεργία πείνας. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.
 8. ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ : (25η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 10%.Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.Προηγούμενη πρόσφατη απεργία πείνας. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.
9. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ : ( 18η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 8% .Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.Προηγούμενη πολυήμερη απεργία πείνας. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.
"Συνεκτιμώντας τους παράγοντες κινδύνου : ( υπερβολικά μεγάλη διάρκεια απεργίας πείνας - χωρίς λήψη ορών και ηλεκτρολυτών ενδοφλέβια-, απώλεια βάρους μεγαλύτερη από 15% ,προηγούμενες πρόσφατες απεργίες πείνας, πρόθεση συνέχισης της απεργίας από τους ίδιους, μεγάλο διάστημα διακοπής - λόγω εορτών του Πάσχα - της διαδικασίας ψήφισης του Νομοσχέδιου στη Βουλή ) , ως ιατρός δηλώνω: Την έντονη ανησυχία μου για την υγεία και τη ζωή τους και ανεπάρκεια με βάση επιστημονικά δεδομένα να διαβεβαιώσω τους ίδιους, τις οικογένειες τους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία μας, ότι οι φόβοι μου θα διαψευθούν και η προσπάθεια του αγώνα τους θα αποβεί νικηφόρα με ασφάλεια. Συνεχίζω να συμπαρίσταμαι με το να τους παρέχω κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια, που οι ίδιοι επιθυμούν, μέχρι το πέρας του αγώνα τους", αναφέρει η Λ. Βεργοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger