Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας ζητάει  η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με τα αιτήματα που απασχολούν το Σύλλογο των πολύτεκνων αδιόριστων  εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα μετά από συνάντηση που είχε η κ. Χρυσοβελώνη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, συζήτησαν τα προβλήματα των εκπαιδευτικών τα οποία εστιάζονται στην κατάργηση ενός θεσπισμένου ανταποδοτικού ευεργετήματος, αυτού της εκτός επετηρίδας πρόσληψής τους, στην δημόσια εκπαίδευση,  που ως καθεστώς, ίσχυσε επί έξι συναπτά έτη. Παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του πρώην υπουργείου Παιδείας  για πλήρη απορρόφηση των πολυτέκνων στην διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, επί του παρόντος, στην πράξη, τίποτα δεν έγινε. Απορροφήθηκαν μόνο 93 πολύτεκνοι. Αποτέλεσμα ήταν, να σύρονται, ακόμα και σήμερα, οι προηγούμενοι και οι οικογένειές τους στα δικαστήρια για να αποδείξουν τα αυτονόητα.

Κατόπιν τούτων, η κ. Χρυσοβελώνη, μέσω του Βουλευτή Αχαΐας κ. Ν. Νικολόπουλου, κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Παιδείας με την οποία ζητάει ενημέρωση σχετικά με τα κάτωθι: 1. Εάν προτίθεται το υπουργείο να στηρίξει  τις πολύτεκνες οικογένειες, επαναθεσμοθετώντας τα όσα προέβλεπε σχετική νομοθεσία για εκτός επετηρίδας διορισμό εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να στελεχώνονται κατά προτεραιότητα οι θέσεις εκπαιδευτικών στη Δημόσια εκπαίδευση με εκείνα τα πρόσωπα που ανήκουν κατεξοχήν στην πιο ευάλωτη και ζωτική για το δημογραφικό ζήτημα της χώρας κατηγορία οικογενειαρχών. 2. Εάν προτίθεται το υπουργείο να υιοθετήσει την πρόταση του Συλλόγου για καθορισμό της νέας μορφής επετηρίδας διοριστέων εκπαιδευτικών, όπου πρώτιστα θα λαμβάνεται υπόψη, ως κριτήριο προς συμμετοχή στη σχετική λίστα, το να μην έχουν γίνει σεβαστές σε προηγούμενο χρόνο οφειλόμενες προϋποθέσεις διορισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger