Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις Αλιείς & ΛΑΣ κατά των καταδυτικών πάρκων στη Σκόπελο


Κάθετα αντίθετοι στα καταδυτικά πάρκα, οι αλιείς της Σκοπέλου 
Επί ποδός στη Σκόπελο για τα καταδυτικά πάρκα, αλιείς και πολίτες. Σε ενημερωτική συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλιέων και τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα κατά της ίδρυσης καταδυτικών πάρκων στη Σκόπελο.
Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν υπογραφές των κατοίκων που αντιτίθεται στη δημιουργία καταδυτικών πάρκων, προκειμένου να συνταχθεί ψήφισμα, το οποίο θα κατατεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, που θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα στο Βόλο.

Σύμφωνα με όσους αντιδρούν τα καταδυτικά πάρκα θα καλύψουν τεράστιες θαλάσσιες περιοχές και αυτό θα προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες για τους παράκτιους ψαράδες της Σκοπέλου. Εκ μέρους εξάλλου της ΛΑΣ επισημαίνεται ότι «επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση θαλάσσιας έκτασης και παραλίας, που ανήκει σε όλο το κοινωνικό σύνολο, ευνοώντας ουσιαστικά τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, σε βάρος των μικροδωματιούχων και μικροεπαγγελματιών».

Για το θέμα θα πρέπει να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο της Σκοπέλου αναμένεται να συνεδριάσει το επόμενο διάστημα μετά το Πάσχα, προκειμένου και να αποφασίσει σχετικά.
Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης πάντως στις συναντήσεις που είχε με τους αλιείς αλλά και στην ενημερωτική συγκέντρωση των αλιέων κατέστησε σαφές ότι το δημοτικό συμβούλιο θα αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία και τους προβληματισμούς της.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Μ. Ραμαντάνης αναφερόμενος στο νόμο 3409/2005 (και όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 4296/2.10.2014) και τις επιπτώσεις του στους παράκτιους αλιείς, τους μικροδωματιούχους και τους μικροεπαγγελματίες, τον χαρακτήρισε απαράδεκτο τονίζοντας ότι «οι άδειες καταδυτικών πάρκων δεσμεύουν τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις για να κερδίσουν λίγοι επιχειρηματίες, εκδιώ­χνοντας απ’ αυτές μικρομεσαίους ψαράδες, στερώντας τους το εισόδημα επιβίωσής τους, ενώ τα όποια κέρδη υπάρξουν από αυτή τη δραστηριότητα θα είναι υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger