Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Παύση πληρωμών στους δήμους των βορείων Σποράδων μετά τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων Ο Δήμος Αλοννήσου θα συμβάλει με το ποσό 800.000 ευρώ.Ο Δήμος Σκιάθου καλείται να συμβάλει με 500.000 ευρώ



Αναβρασμός επικρατεί στους δήμους της Μαγνησίας μετά την απόφαση για δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων, γεγονός που τους εξαναγκάζει σε παύση πληρωμών.
Ο Δήμος Σκιάθου καλείται να συμβάλει με 500.000 ευρώ τουλάχιστον, καθώς θα κρατήσει από το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ στο οποίο ανέρχονται τα ταμειακά του διαθέσιμα, χρήματα για να καλύψει τη μισθοδοσία δύο μηνών, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα του επιτρέψει το κράτος. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να κρατήσουν χρήματα μόνο για μισθοδοσία 15 ημερών.

Ο Δήμος Αλοννήσου θα συμβάλει με το ποσό 800.000 ευρώ.
Όσον αφορά το Δήμο Αλμυρού, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Καλατζής δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πόσα διαθέσιμα έχει στο ταμείο του… μιας και είχε άδεια ο ταμίας του δήμου.
Ο δήμος Ζαγοράς -Μουρεσίου θα δώσει 500.000 ευρώ. Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου τα διαθέσιμα είναι περίπου 800.000 ευρώ, ενώ οι πιστωτές έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα στο Δήμο γνωρίζοντας ότι πλέον μετά και από αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούν να πληρωθούν, αν δεν υπάρχει ήδη έκδοση ενταλμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger