Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

24.7% προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που πήραν μέρος σ’ αυτή την έρευνα (58%) δηλώνουν ότι συμφωνούν με την τακτική που κρατάει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις ενώ το 33% διαφωνεί.
Το σημαντικό είναι ότι από αυτούς που συμφωνούν το 84% είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, το 24% ψηφοφόροι της Χ.Α., το 35% ψηφοφόροι του «Ποταμιού», το 70% (!) ψηφοφόροι του ΚΚΕ, το 23% ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και το 73% ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ.
Ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι και η εκτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ερωτώμενων (81%) ότι η χώρα μας θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, έναντι του 11% που προβλέπει ότι θα επιστέψει στην δραχμή.

Το 55% των πολιτών που πήραν μέρος στην έρευνα εκτιμάει σαν θετική την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης σε αντίθεση με το 29% που την χαρακτηρίζει αρνητική, ενώ ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συνεχίζει να συγκεντρώνει ο Α. Τσίπρας με το 68% να έχει θετική γνώμη για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του, ενώ το 22% έχει αρνητική.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 52% έναντι 16% του Αντώνη Σαμαρά, ενώ προβάδισμα 24.7 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ δίνει η ίδια δημοσκόπηση.

Στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα καταγράφουν τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ: 45,6%
ΝΔ: 20,9%
Χρυσή Αυγή: 5,5%
Ποτάμι: 7,5%
ΚΚΕ: 5%
ΑΝΕΛ3,8%
ΠΑΣΟΚ: 4,3%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger