Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Εορταστικές εκδηλώσεις υπό βροχή στη Σκιάθο

Η μαθητική παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
Με λαμπαδηφορία, δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων γιορτάστηκε η εθνική επέτειος στη Σκιάθο, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν απαγορευτικές για την πραγματοποίηση της μαθητικής παρέλασης.
Ο Δήμος Σκιάθου γιόρτασε και φέτος όπως κάθε χρόνο, με μεγάλη λαμπρότητα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της «25ης Μαρτίου του 1821».

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου στη συνέχεια τελέστηκε Ορθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, και στη συνέχεια παρατέθηκε εορταστικό γεύμα, παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτριου Πρεβεζάνου, Δημοτικών Συμβούλων, Προϊσταμένων Αρχών και Υπηρεσιών και κατοίκων του νησιού.
Ανήμερα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου τελέστηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο θεολόγος του Λυκείου Σκιάθου κ. Πάρνος Γεώργιος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Σκιάθου κ. Δημήτριο Πρεβαζάνο, τον Δ/κτή Α. Τ. Σκιάθου κ. Βαϊόπουλο Αθανάσιο, τον Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Κατσάμπα Νικόλαο, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Σκιάθου κ. Λιακόπουλο Γεώργιο, τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, την Ενωση Γονέων Σκιάθου, το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, την Τοπική Ομάδα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και την Ενωση Μικρασιατών Σκιάθο. Στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, εμφανίστηκε στην κλειστή αίθουσα στο Μπούρτζι.
Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λαμπαδηφορία. Μεγάλη ομάδα κατοίκων με μέλη του Σ.Ε.Ο. ξεκίνησαν και κατέληξαν στο μνημείου του Λάμπρου Κατσώνη στο παλιό λιμάνι, περνώντας τα σοκάκια και τα καλντερίμια της πόλης τραγουδώντας εθνικά τραγούδια. Η εκδήλωση τελείωσε με το κέρασμα των λουκουμιών όλων των λαμπαδηφόρων και με την υποστολή της σημαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger