Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

"Πεντακαθαρίδη" βγάζει η αστική δικαιοσύνη τον Θ. Αναστασιάδη για τις λαμογιές του

Μόλις πριν ελάχιστες μέρες η «αντικειμενική, και ανεξάρτητη», αστική δικαιοδύνη, έστειλε στα κάτεργα για 8 χρόνια έναν συνάνθρωπο μας ο οποίος βαρυνόταν για ένα αδίκημα που είχε διαπράξει, όταν ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες, χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν της ότι το παράπτωμα του το διέπραξε υπό την επήρεια της «παραμύθας» και ο ίδιος έδωσε αγώνα για να ξεφύγει απ αυτή την λούμπα.

Σήμερα η ίδια αστική δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας βγάζει «πεντακαθαρίζει» τον συνεκδότη της φυλλάδας «Πρώτο Θέμα», Θέμο Αναστασιάδη, από  τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το ότι ο Θέμος Αναστασιάδης είναι μεγάλο «μούτρο» και καθόλου εύκολος αντίπαλος το έχει δείξει όλη η δημοσιοκαφρική του διαδρομή. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρασε απ’ όλα τα δημοσιογραφικά μετερίζια και υπηρέτησε πιστά τους εργοδότες του κάποιοι απ’ τους οποίους ανήκουν στην αφρόκρεμα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας –Αλαφουζέϊκο, Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης-.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πέρα απ’ το ότι ποτέ δεν μάθαμε από πού προερχόταν τα 5.500.000 ευρώ που μέσα σε μαύρες σακούλες κατέθεσε ο κ. Θέμος σε λογαριασμό του στη γαλλική τράπεζα BNP PARIBAS –το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ,   διαπίστωνε ότι ο Θέμος Αναστασιάδης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα 3.360.540,95 ευρώ- επιβεβαιώθηκε και δημοσίευμα βδομαδιάτικης εφημερίδας – «Το Παρόν»- που έγραφε ότι έχει στηθεί ολόκληρη μεθόδευση για να βγει «λάδι» ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος».

«Η δικαιοσύνη είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Τα μεγάλα έντομα διαφεύγουν, τα μικρά συλλαμβάνονται, λέει μια κινέζικη παροιμία. Το διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger