Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ;

Τα λέγαμε, τα γράφαμε, αλλά για κάποιους «πέρα έβρεχε», και ακόμα πιο πέρα «χιόνιζε». Και το «χιόνι», ΜΑΥΡΟ…..
Όπως μαύρα και αραχνα είναι τα πράγματα στην ΥΓΕΙΑ, η οποία χάρη στην ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ που ήταν στο τιμόνι της για σαράντα και πλέον χρόνια, είναι λίγο πριν τον «τάφο» της.
Όσες φορές έγραφα άρθρα για προβλήματα στο χώρο της υγείας, έβγαιναν τα γνωστά και μη εξαιρετέα κομματόσκυλα, κι έπεφταν να με φάνε, γιατί τους έθιγα την αγαπημένη τους κυβέρνηση, ΟΠΟΙΑ και αν ήταν.
Και βγαίνει ο νυν Υπουργός, και τι λέει;

Όχι βέβαια κάτι που δεν ήταν γνωστό σε ΟΛΟΥΣ.
«Κουρουμπλής: Σε πλήρη lτο σύστημα υγείας»
Και συνεχίζει το άρθρο…
«Μέτρα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός
Εξαγγελίες μέτρων και προσλήψεων στον χώρο της υγείας θα κάνει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο κ. Κουρουμπλής είπε πως «το σύστημα υγείας βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση» και το απέδωσε στο γεγονός ότι επί πέντε χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις το είχαν αφήσει ουσιαστικά στη τύχη του.
Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στον ΕΟΠΥΥ δεν δόθηκε καν το 0,6% του προϋπολογισμού που προέβλεπε το μνημόνιο, αλλά μόλις το 0,3%. Επίσης ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλεπόταν η πρόσληψη 1095 εργαζομένων, από τον ιατρικό και παραϊατρικό χώρο, αλλά χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από πλευράς κυβέρνησης, δεν έγινε ούτε μία.
Επίσης ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και του φαρμάκου, ενώ θα είναι έτοιμο το σύστημα για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι ηλεκτρονικά.
Είπε πως ο υπουργός Οικονομικών υπόγραψε την απόφαση για να εξοφληθούν οι οφειλές παρελθόντων ετών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που θα γίνει εντός του Απριλίου.».
Υπουργέ μου, φαίνεται πως η δεν γνωρίζεις, η γνωρίζεις και ΔΕΝ τα αναφέρεις.
ΔΕΝ είναι μόνο οι «κυβερνήσεις» των τελευταίων πέντε ετών, αυτές ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ουσιαστικά ότι είχε μείνει στην υγεία, οδηγώντας τους «ασφαλισμένους» στην απόγνωση.
Είναι ΚΑΙ οι άλλες κυβερνήσεις, οι πιο παλιές,, που έκαναν ένα «έργο», έτσι για το θεαθήναι, και από πίσω ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ, τακτική που όπως είδαμε από την πρόσφατη ειδησεογραφία, εφάρμοσαν και οι τελευταίοι (γιατί αυτοί να αποτελέσουν εξαίρεση;).
Δεν είναι που ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, είναι που με ΚΑΘΕ τους κίνηση έβαζαν όλο και πιο βαθιά μέσα τα ταμεία .
Έχετε πολλή δουλειά μπροστά σας, αλλά ΚΑΘΟΛΟΥ χρόνο….
Το ΣΑΠΙΟ και ΒΡΩΜΙΚΟ σύστημα που υπάρχει σε βάρος των ασφαλισμένων, πρέπει να ΞΗΛΩΘΕΙ, και αυτό που λέτε Σύστημα Υγείας, να στηθεί φτου και από την αρχή.
Να απομακρυνθούν όμως πρώτα απ’ όλα ΟΛΟΙ εκείνοι που ακόμα και σήμερα ΤΡΩΝΕ από την υγεία (ουσιαστικά τρώνε τις σάρκες των ασφαλισμένων), που ακόμα και ΤΩΡΑ παίζουν τα βρώμικα παιχνίδια του κέρδους σε βάρος ανθρώπινων ζωών. ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;
ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ;
Αν θέλετε να μάθετε ΠΩΣ είναι πραγματικά η κατάσταση, αρχίστε να έρχεστε σε επαφή με τους ίδιους τους ασθενείς, να σας πουν ΤΙ αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα χρόνια.
Θα μάθετε πράγματα που από ΚΑΜΙΑ υπηρεσία του υπουργείου δε πρόκειται να μάθετε.
Και κάτι ακόμα, ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ θα ανακοινώσει «μέτρα» για την Υγεία, και ΟΧΙ ο αρμόδιος υπουργός;
Κάτι δε μου κάθεται καλά εδώ….
Θα περιμένουμε να δούμε…


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger