Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΟΔΡΟΜΟΣ

Θα μπορούσε κανείς να δώσει ένα σωρό διαφορετικούς χαρακτηρισμούς για την Λεωφόρο (κατά τα άλλα) Ελευθερίας στα Μουδανιά, όπως π.χ, «Αγροτική Λεωφόρος, Λεωφόρος της τρύπας, Λεωφόρος της σκόνης και των στεναγμών», και άλλους πολλούς, για να περιγράψει την εικόνα που παρουσιάζει σε ΟΛΟ το μήκος του, ιδιαίτερα από τη μια πλευρά  η μια από τις δυο εισόδους της πόλης των Νέων Μουδανιών, μια εικόνα που είναι ΙΔΙΑ εδώ και πολλά χρόνια.
Βέβαια θα πρέπει να πω, πως το ΙΔΙΟ ΧΑΛΙ έχουν όλοι σχεδόν οι δρόμοι του Δήμου Νέας Προποντίδας (η νέα ονομασία του διευρυμένου Δήμου), οι οποίοι είναι μέσα στη βρωμιά και τη δυσωδία, μέσα στα χώματα, και μέσα στις τρύπες και τα μπαλώματα.
Είναι ΙΣΩΣ το ΜΟΝΟ μέρος στο οποίο το 95% των δρόμων του είναι στρωμένα με άσφαλτο, και όταν περνά κάποιο αυτοκίνητο, σηκώνει περισσότερη σκόνη από ένα χωματόδρομο, όταν βρέχει είναι μες’ τη λάσπη, άσε που από τα τραντάγματα κοντεύουν να σπάσουν τα αυτοκίνητα.
Με λίγα λόγια, ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΟΔΡΟΜΟΣ (ΟΙ).

Πίστες για «μότο κρος» λένε πολλοί οδηγοί.
Να πάμε όμως στον «κεντρικό» κατσικόδρομο, τη Λεωφόρο Ελευθερίας, την μια είσοδο όπως είπαμε της πόλης για να δούμε τι συμβαίνει εκεί…..
Ο δρόμος αυτός, παραξενεύει οποίον τον βλέπει για πρώτη φορά!
Από την μια του πλευρά, (με κατεύθυνση προς το λιμάνι και το κέντρο της πόλης), είναι σε αρκετά «καλή» κατάσταση, με σχάρες όμβριων, και γενικά, «καλό» οδόστρωμα……
Από την άλλη μεριά όμως (από το λιμάνι προς την έξοδο της πόλης), εκεί είναι μασαει κανείς κουκιά και να τον φτύνει (όπως λένε και οι παλιοί). Από τα χρόνια, και από τα φορτωμένα φορτηγά που βγαίνουν από το λιμάνι, έχει «καθίσει» το οδόστρωμα έχει φθαρεί τόσο πολύ που έχει γεμίσει «αυλάκια» και τρύπες οι οποίες κατά καιρούς «μπαλώνονται» όπως όπως, η «κλίση» ΟΛΟΥ του δρόμου είναι από αυτή την πλευρά, και το αποκορύφωμα ;
Έχει τόσο χώμα επάνω, τόση ΛΑΣΠΗ μετά από βροχή, που τις καλές μέρες οι κάτοικοι που μένουν πάνω στο δρόμο αυτό, πνίγονται από την σκόνη που σηκώνουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, αφήστε που τα σπίτια τους έχουν μέσα περισσότερο χώμα από μια αλάνα…
Αυτό βέβαια συμβαίνει, η συγκέντρωση νερού και λάσπης, γιατί από αυτή την πλευρά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΑΡΕΣ όμβριων..
Οι φωτογραφίες, δείχνουν ένα πολύ μικρό μέρος από το ΧΑΛΙ, όμως ο περισσότερος κόσμος που περνά από εκεί το βλέπει καθημερινά.
Πρέπει να πω, πως όποτε «σκουπίστηκε» αυτός ο δρόμος, έγινε από την απέναντι πλευρά, της «εισόδου», από εκεί που ουσιαστικά το πρόβλημα της καθαριότητας και της σκόνης είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟ.
Από τη μεριά των ξενοδοχείων, έχει να σκουπιστεί ΧΡΟΝΙΑ, αφού το μηχανοκίνητο σκουπακι του Δήμου όσες φορές και αν επιχείρησε να καθαρίσει, ΑΠΕΤΥΧΕ, αφού το χώμα είναι τόσο πολύ που θέλει ΦΟΡΤΩΤΗ, φτυάρια και καρότσια για να φύγουν τα «χοντρά», τα πολλά χώματα, και ΜΕΤΑ, να περάσει το σκουπακι αυτό που ουσιαστικά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ για τέτοιους δρόμους, παρά μόνο για πεζοδρόμους, και για «συντήρηση» καθαριότητας.
Τελευταία φορά ο δρόμος σκουπίστηκε ΟΧΙ από το δήμο, αλλά από τους κατοίκους της περιοχής, και μάλιστα ανήμερα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, με ΚΙΝΔΥΝΟ της σωματικής τους ακεραιότητας, αφού περνούσαν συνέχεια αυτοκίνητα.
Θέλετε να μάθετε πόσο χώμα βγήκε από ένα σημείο μόνο, εμπρός στην TV Χαλκιδική;
18 καρότσια, και κατά το σκούπισμα, ο δρόμος «μαδούσε».
Το χώμα αυτή τη φορά είναι πολύ περισσότερο, και η κατάσταση αυτή είναι σε ΟΛΟ το μήκος του δρόμου.
Όπως είναι φυσικό, ΟΛΟ αυτό το χώμα θα το εισπνεύσουν οι κάτοικοι της περιοχής, αν δεν κάνει κάτι ο Δήμος ΧΘΕΣ, στον οποίο πληρώνουν κανονικότατα.
Από το Δήμο πληροφόρησαν τον κόσμο πως ΔΕΝ έχουν προσωπικό (όχι πως όταν είχαν σκούπιζαν, αλλά σε λόγια να είμαστε) και πως όταν προσλάβουν, θα καθαριστεί ο δρόμος (να το δούμε και να μη το πιστέψουμε).
Αυτή τη φορά, ο κόσμος θα κινηθεί και ΝΟΜΙΚΑ γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι να εισπνέουν αυτοί και τα παιδιά τους όλη αυτή τη βρωμιά.
Θα επανέλθω με νεότερα.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger