Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ξεπέρασαν κάθε όριο: τώρα φυλακίζουν και τους συγγενείς

Η μητέρα των φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η σύζυγος του δεύτερου είναι από χτες το βράδυ προφυλακισμένες στον Κορυδαλλό με την κατηγορία της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση». Ο αστυνομικοδικαστικός μηχανισμός ξεπέρασε κάθε όριο, επιστρέφοντας στο μαύρο καλοκαίρι του 2002, όταν προφυλάκιζε σε καθεστώς απομόνωσης τη σύζυγο του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Αγγελική Σωτηροπούλου αθωώθηκε στην τρομοδίκη που ακολούθησε και έκτοτε ο αστυνομικοδικαστικός μηχανισμός υπήρξε κάπως προσεκτικός ως προς τα συγγενικά πρόσωπα όσων συλλάμβανε με την κατηγορία της «τρομοκρατίας». Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της συζύγου του Κώστα Γουρνά, στην οποία απήγγειλαν κατηγορία για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, όμως δεν τόλμησαν να την προφυλακίσουν (αθωώθηκε και αυτή στην τρομοδίκη).

Στην περίπτωση της Αθηνάς Τσακάλου και της συζύγου του Γερ. Τσάκαλου έκαναν την υπέρβαση. Μολονότι διαχώρισαν το αδίκημα της «υπόθαλψης», το οποίο παρέπεμψαν να δικαστεί στο αυτόφωρο (ως πλημμέλημα), μολονότι οι δύο συλληφθείσες αρνήθηκαν τις κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση, προχώρησαν στην προφυλάκισή τους, η οποία έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα έναντι των αδελφών Τσάκαλου και των υπόλοιπων φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ.

Εχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι την υπόθαλψη, αλλά δεν έχω καμία σχέση με την οργάνωση, δήλωσε η Αθηνά Τσακάλου, μια γυναίκα που έχει επιδείξει μια αξιοπρεπέστατη στάση όλα αυτά τα χρόνια που διώκονται τα παιδιά της. Αυτή την αξιοπρέπεια έρχονται να τιμωρήσουν οι «αντιτρομοκρατικάριοι» με την προφυλάκισή της. Η σύζυγος του Γερ. Τσάκαλου αρνήθηκε και την υπόθαλψη, δηλώνοντας ότι πήγε στη Σαλαμίνα για να περιποιηθεί τα σκυλιά, επειδή θα έφευγε η Αθηνά, χωρίς να γνωρίζει ότι κρυβόταν εκεί η Αγγελική Σπυροπούλου. Το ίδιο υποστήριξαν και τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ, που δεν μας έχουν συνηθίσει να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Η απόφαση για την προφυλάκιση των δύο γυναικών, όπως και η εμπλοκή ενός παιδικού φίλου του αδελφού του μέλους της ΣΠΦ Γιώργου Πολύδωρου και μιας προσωπικής φίλης της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, έγινε καθαρά με πολιτικά κριτήρια. Ας μην σπεύσει η σημερινή συγκυβέρνηση να οχυρωθεί πίσω από την «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». Τα πάντα στήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική και η κακόφημη αυτή υπηρεσία έχει πολιτικούς προϊστάμενους: τον αναπληρωτή υπουργό Ι. Πανούση και τον υπουργό Ν. Βούτση. Αυτοί είναι οι πολιτικά υπεύθυνοι γι’ αυτή την πρόκληση.

Η ανακοίνωση των φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ, που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger