Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Συνάντηση των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή Υπουργό Ανδρέα Ξανθό για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας



Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό είχαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Τζήκα Δανάη, Δελημήτρος Κώστας, Παπανάτσιου Κατερίνα και Μπαλλής Μάκης.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν το θέμα του αναμορφωμένου Οργανισμού του Νοσοκομείου Βόλου, όπου προβλέπονται διορισμοί γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας. Ειδικότερα για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου είχαν προηγηθεί επιστολές, στις οποίες επισημαίνονταν η άμεση ανάγκη να προκηρυχθούν οι θέσεις ενός παιδιάτρου κι ενός γενικού γιατρού του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, και να προχωρήσει η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των δύο προκηρύξεων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

Οι βουλευτές έθεσαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και το θέμα των μετακινήσεων-μετατάξεων.
Οι κ.κ. Υπουργοί τους διαβεβαίωσαν ότι θα εξετάσουν με προσοχή τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου, των Κέντρων Υγείας, το θέμα των προσλήψεων που έχουν κριθεί και εκκρεμούν, καθώς και το θέμα των μεταθέσεων-μετατάξεων βασιζόμενοι πρωτίστως σε κοινωνικά κριτήρια. Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, υπογράφηκε ήδη η προκήρυξη θέσης Παιδιάτρου και θέσης Γενικού Ιατρού. 


Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger