Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ανήκει ο Γ. Βαρουφάκης στην Αριστερά;

Του Γ.Γ.

Πολύς ντόρος –και ανούσιος κατά την άποψη μου – έγινε γιατί ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να φωτογραφηθεί μαζί με την γυναίκα του και να δώσει συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Paris Match.
Και αναφέρομαι στην κριτική που δέχτηκε, γ’ αυτή του την ενέργεια ο Γ.  Βαρουφάκης από ιστότοπους με φιλοσυριζαίικο προσανατολισμό.

Στην προκειμένη περίπτωση κολλάει γάντι η ρήση «Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο».
Εδώ ρε παίδες δεν είπατε κουβέντα για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε σαν αιχμή του δόρατος απέναντι στην γραφειοκρατία του ευρωιερατείου  όχι ένα πρόσωπο από τα σπλάχνα της αριστεράς που έχει να επιδείξει λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες, αλλά έναν κοσμοπολίτη, με αστική κουλτούρα και αμφιλεγόμενο πολιτικό παρελθόν, η συνέντευξη του σας πείραξε;


Ναι δεν είναι στην νοοτροπία του κόσμου της αριστεράς οι λάιφ στάιλ φωτογραφίσεις και οι συμπεριφορές τύπου Βαρουφάκη. Ποιος όμως σας είπε ότι το ζεύγος Βαρουφάκη-Στράτου ανήκει στην αριστερά και ότι πρόδωσε την τάξη απ’ την οποία προέρχεται;  (Ο Γ. Βαρουφάκης είναι γιος του πρώην προέδρου της Χαλυβουργικής ενώ η γυναίκα του είναι κόρη μεγαλοβιομηχάνου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger