Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Στο έλεος της βροχής επί τριήμερο και με προβλήματα η Σκιάθος

ΒΡΟΧΗ ΣΚΙΑΘΟΣ
Στο έλεος της βροχής βρέθηκε από τα ξημερώματα της περασμένη Παρασκευής, μέχρι χθες το απόγευμα η Σκιάθος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές, όπου πλημμύρισαν μερικά σπίτια, στην οδό Παπαδιαμάντη και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου έπεσαν χώματα από το αγροτικό δίκτυο και έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Ο Δήμος ζητά τη συνδρομή της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να σταματήσουν να δημιουργούνται προβλήματα.

Στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την επί τρεις ημέρες συνεχή βροχόπτωση (άλλοτε ήταν έντονη και άλλοτε όχι), αναφέρθηκε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σκιάθου Κώστας Γιαννίτσης. Όπως ανέφερε, σε σημεία του τριημέρου που έβρεχε έντονα, σημειώθηκαν προβλήματα στον επαρχιακό δρόμο, ενώ σε μεμονωμένες περιπτώσεις 2-3 σπίτια πλημμύρισαν.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι στον επαρχιακό δρόμο Σκιάθος – Κουνουναριές, έπεσαν δένδρα με ποσότητα χώματος, με αποτέλεσμα να κλείσει ένα ρεύμα του δρόμου, ενώ σε μερικές περιπτώσεις έπεσαν δένδρα και έκλεισαν αγροτικούς δρόμους.
«Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε ορισμένες κατοικίες στις περιοχές Αγ. Παρασκευής και Τρούλου, που ωστόσο αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να γίνει έργο και ο Δήμος ζητά τη συνδρομή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επειδή η βροχή κράτησε μέρες, τα χώματα δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το νερό, που έβγαινε στην οδό Παπαδιαμάντη, ως φυσική απόληξη, καθώς κατεβαίνουν τα νερά από το βουνό, μεταφέροντας κλαριά και φερτές ύλες, με αποτέλεσμα να φράζουν τα φρεάτια», περιέγραψε την κατάσταση ο κ. Γιαννίτσης.
Η επαρχιακή οδός, τόνισε, επιβαρύνεται, καθώς συγκεντρώνει το νερό από διάφορους κάθετους αγροτικούς χωμαδρόμους, που κατεβάζουν κλαδιά, χώμα και φερτές ύλες.
«Πρέπει να γίνουν έργα»
«Είναι αλήθεια ότι πρέπει να μας βοηθήσει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, γιατί τα έργα που πρέπει να γίνουν στην Παπαδιαμάντη, στην περιοχή Τρούλος και σε μια δύο ακόμη περιοχές που ο Δήμος έχει επισημάνει, δεν είναι εύκολα», σημείωσε ο αντιδήμαρχος που πρόσθεσε ότι ο Δήμος ετοιμάζει ένα έγγραφο με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
Ο κ. Γιαννίτσης εξέφρασε την άποψη ότι «ελπίζουμε κάποια στιγμή να δούμε πιο σοβαρά το θέμα. Δεν είναι δυνατόν το νησί του Παπαδιαμάντη, εν έτη 2015 να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα χειμώνα και καλοκαίρι», ενώ συμπλήρωσε ότι η εικόνα που αποκομίζουν οι τουρίστες για το νησί δεν είναι καλή.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι στο νησί υπάρχουν αγροτικοί δρόμοι μόνο με χώμα και όταν βρέχει για μέρες, δημιουργούνται μεγάλα κανάλια και πρέπει τα συνεργεία του Δήμου να εργάζονται συνέχεια, όπως έγινε και από την Παρασκευή μέχρι χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger