Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Καμπανάκι στο Δήμο Σκοπέλου για τα αδέσποτα



Από τη Φιλοζωική Ομοσπονδία
Καμπανάκι από την πανελλαδική φιλοζωική και περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή 130 ζωοφιλικών σωματείων προς το Δήμο Σκοπέλου για τα αδέσποτα.
Μετά από αυτοψία που έγινε από εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στο νησί, απεστάλη επιστολή προς το δήμαρχο Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδη και την αρμόδια αντιδήμαρχο και ζητείται να αναληφθούν πρωτοβουλίες άμεσα για τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου όπου τα αδέσποτα ζώα θα εμβολιάζονται, θα  αποπαρασιτώνονται και θα στειρώνονται και στη συνέχεια θα επανατοποθετούνται στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την Φιλοζωική Ομοσπονδία ο χώρος στον οποίο διαβιούν αυτή τη στιγμή 20 περίπου σκύλοι, σε ιδιοκτησία του κυνηγητικού συλλόγου Σκοπέλου, είναι ακατάλληλος και δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ενώ ο χώρος του ΧΥΤΑ που σύμφωνα με τη φιλοζωική ο Δήμος προτίθεται να μετακινήσει τα ζώα, είναι επίσης ακατάλληλος καθώς δεν υπάρχει καμία κτιριακή υποδομή, την οποία ο νόμος ορίζει.
Η Ομοσπονδία ζητά επίσης να συσταθεί  όπως ορίζει ο νόμος 5/μελή επιτροπή διαχείρισης των αδέσποτων ζώων  (1 εκπρόσωπος του Δήμου, 1 κτηνίατρος, 2 εκπρόσωποι Φιλοζωικών σωματείων ή 2 από το ίδιο σωματείο στην περίπτωση που δεν υπάρχει δεύτερο και 1 εκπαιδευτής και σε έλλειψή του 1 ακόμη εκπρόσωπος του Δήμου) που θα είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών και την παρακολούθηση του όλου θέματος.
Τέλος, η Φιλοζωική επισημαίνει ότι υφίσταται μεγάλο πρόβλημα από τον μεγάλο αριθμό γατιών, τα οποία πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, αφού δεν έχουν στειρωθεί και τα οποία -σύμφωνα με την οργάνωση -όπως διαπιστώθηκε- πάσχουν από διάφορες ασθένειες, οι οποίες μεταδίδονται μεταξύ τους.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger