Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Προωθούν το νέο εργοστάσιο Πωλείται ακίνητο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου για να υλοποιηθεί ο στόχος


Πωλείται ακίνητο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου για να υλοποιηθεί ο στόχος
Αμεση προτεραιότητα αποτελεί για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκοπέλου η εξεύρεση πόρων για την αποπεράτωση του νέου εργοστασίου και στο πλαίσιο αυτό τίθεται προς πώληση κεντρικό ακίνητο, ιδιοκτησίας του. Ο Συνεταιρισμός, θέτει προς πώληση το παραπάνω ακίνητο, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του νησιού και έχει απόδοση 10.000 ευρώ το χρόνο από ενοίκια, προκειμένου να υλοποιηθεί ο μεγάλος στόχος της παραγωγής και τυποποίησης του ντόπιου ελαιολάδου.
Παράλληλα όμως, μέσω της τυποποίησης του λαδιού, θα επιδιωχθεί η προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος στην εγχώρια και την ξένη αγορά, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και οι προσπάθειες των καλλιεργητών.

Στο μεταξύ, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες αποπεράτωσης του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου στην περιοχή Δρακοντόσχισμα, προκειμένου να έχει υλοποιηθεί έως τις 9 Ιουνίου ο συγκεκριμένος φιλόδοξος στόχος.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή ολοκληρώνονται τα εσωτερικά επιχρίσματα του κτιρίου, και ακολουθούν υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, προκειμένου να εισέλθει στην τελική ευθεία ο κύκλος εργασιών που υπολείπονται.
Παρακάμπτοντας την οικονομική κρίση και τους «σκοπέλους» που παρουσιάζονται σε σχέση με την χρηματοδότηση του έργου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου έχει θέσει στο επίκεντρο των προσπαθειών του την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την παράλληλη αξιοποίηση τμήματος του κτιριακού συγκροτήματος όπου στεγάζεται σήμερα, προκειμένου να αποτελέσει εκθετήριο τοπικών προϊόντων.
Στον εκθεσιακό χώρο, που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τα μέλη του Συνεταιρισμού, θα συνυπάρχουν όλες οι τοπικές καλλιέργειες, όπως λάδι, ελιές, δαμάσκηνα και ό,τι ακόμη παράγει η Σκοπελίτικη γη.
«Ο πρωτογενής τομέας συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη του τουρισμού, διότι αν τα καταστήματα του νησιού αξιοποιούν τα τοπικά προϊόντα και το ντόπιο ελαιόλαδο ως βάση για τα γεύματα που παρασκευάζουν, αναμφίβολα θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Τραχανάς. Ουσιαστικός στόχος είναι να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα στο καταναλωτικό κοινό και συγκεκριμένα στους τουρίστες, Ελληνες και ξένους, που επισκέπτονται το νησί, προκειμένου να ανοίξει ένα καινούργιο πεδίο δράσης, με θετικές προοπτικές για όλους.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger