Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟ 7ο ΕΚΛΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ



Η παρέμβαση της Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη στο 7ο Εκλοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης:
«Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή καθώς κατά την περίοδο της βουλευτικής μου θητείας και ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, δώσαμε πολλούς κοινούς αγώνες για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της ομοσπονδίας σας και συγκεκριμένα για τον μη περιορισμό των καθηκόντων των Εξωτερικών Φρουρών στα Καταστήματα Κράτησης Γ’ τύπου καθώς και για τη συνέχιση της λειτουργίας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης και η ενοποίησή της με τη Σωφρονιστική Υπηρεσία.
Η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, είναι μια υπηρεσία που από την ίδρυσή της έχει ανταπεξέλθει πλήρως στα καθήκοντά της.
Είναι δεδομένο ότι για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα της εγκληματικότητας θα πρέπει να ενισχυθεί τόσο με προσωπικό όσο και με μέσα.

Παράλληλα όμως με αυτά, είναι σημαντικό και θα βοηθήσουμε στην κατεύθυνση αυτή, να αναδειχθεί η ιεραρχία της υπηρεσίας και να αποδεσμευτεί σταδιακά το υπάρχον προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί συμπληρωματικά στα Καταστήματα Κράτησης.
Επιπλέον, θα ήθελα να τονίσω πως συμμεριζόσαστε την άποψη ότι η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, με ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας με καθετοποιημένη μορφή και με την ανάληψη πρόσθετων καθηκόντων όπως το σύνολο των μεταγωγών διανομαρχιακών και εντός νομού (τώρα κάνουμε μόνο τις εντός νομού) κρατουμένων από και προς τα Καταστήματα Κράτησης και γιατί όχι να μετεξελιχθεί σε Σωφρονιστική Αστυνομία στα πρότυπα της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Ιταλίας και άλλων Ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών.
Επίσης, η αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την εξυπηρέτηση με το δυνατόν λιγότερο κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο, της ανανέωσης του στόλου των οχημάτων σας καθώς και της λειτουργίας της Σχολής Βαθμοφόρων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης είναι ένα ζητούμενο και θα βοηθήσουμε ώστε θα διερευνηθούν όλοι πιθανοί τρόποι για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Ας έρθουμε όμως και στο μισθολογικό ζήτημα.. Γνωρίζουμε όλοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας. Ωστόσο πιστεύουμε ότι το σύνολο των ένστολων, ανεξάρτητα σε ποιο υπουργείο ανήκει, που προσφέρει τεράστιας σημασίας έργο στο κράτος, αξίζει καλύτερης μισθολογικής προσέγγισης και ήδη έχουμε κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή.
Η εξυπηρέτηση των ασθενών κρατουμένων αλλά και η ανακούφιση του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης Φυλακών Κορυδαλλού από τις συνεχόμενες φυλάξεις στα νοσοκομεία ασθενών κρατουμένων, αποτελεί σύνθετο και δυσεπίλυτο πρόβλημα.
Η παρούσα κυβέρνηση τείνει να προχωρήσει στην εξεύρεση λύσης τόσο στο συγκεκριμένο θέμα όσο και για το θέμα των μειωμένων κονδυλίων αποζημίωσης εργασίας για τις νυχτερινές ώρες και εξαιρέσιμες ημέρες, καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι μόνο θέμα οικονομικό αλλά αφορά κυρίως την ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης.
Τέλος ο Πρόεδρος μας και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμένος εξετάζει θετικά το αίτημα της ομοσπονδίας σας για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη νοσηλεία των ένστολων και ένοπλων υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger