Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

H Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου με Ιατρικό Προσωπικό.


Επιστολή στον Υπουργό Υγείας σχετικά με την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου λόγω της μετάθεσης της μοναδικής Παιδιάτρου, απέστειλε η Εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η κ. Χρυσοβελώνη με παρέμβασή της προς τον αρμόδιο Υπουργό –κατόπιν επικοινωνίας και με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Γ. Τριανταφύλλου -ζητά να  δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου σχετικά με την μετάθεση της μοναδικής Παιδιάτρου και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του νησιού αποφεύγοντας κάθε ταλαιπωρία.
Συγκεκριμένα στην επιστολή της η κ. Χρυσοβελώνη μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…Όπως αντιλαμβάνεστε, η εν λόγω μετάθεση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα καθότι σε μία περίοδο έξαρσης των ιώσεων οι γονείς είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται σε ιδιώτες Ιατρούς, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται το κόστος των εξετάσεων των παιδιών τους.
Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου διαθέτει έναν μόνο Ειδικό Ιατρό, ο οποίος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη εξέτασης μικρών παιδιών ενώ συγχρόνως σημειώνεται και έλλειψη Γενικού Ιατρού, ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει τις παρούσες ανάγκες.
Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλώ όπως προβείτε στις απαιτούμενες από πλευράς σας ενέργειες για την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου με Ιατρό ειδικότητας Παιδιάτρου καθώς και Γενικό Ιατρό, προκειμένου να επιτευχθεί η προσήκουσα εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού και να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των μικρών παιδιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger