Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση για την διαγραφή του Ν. Χαυτούρα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 συνήλθε η Ν. Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησε
α)σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος,
β)  σε απολογισμό της προεκλογικής δουλειάς του κόμματος
γ) σε λήψη αποφάσεων σχετικά με τα άμεσα καθήκοντα που προκύπτουν από την έκβαση της εκλογικής μάχης και το εξαιρετικά επιτυχημένο αποτέλεσμα στο νομό Μαγνησίας.
Η Ν.Ε. ενέκρινε την εισήγηση που τέθηκε σε συζήτηση και προχώρησε σε σειρά αποφάσεων σχετικά με τα καθήκοντα που δημιουργεί η νέα κατάσταση στην χώρα και τον νομό.
Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης με την οποία μας επιφορτίζει το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα,  οι οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας θα συζητήσουν σχετικά και θα προχωρήσουμε στην δουλειά  του κόμματος καλούμενοι να ανταποκριθούμε στον ενθουσιασμό με τον οποίο ο λαός της Μαγνησίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κόμματος μας.

Στα πλαίσια της συζήτησης για τον απολογισμό της προεκλογικής δουλειάς του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Μαγνησίας,  τέθηκε θέμα για την συμπεριφορά του Ν. Χαυτούρα στη φάση της έναρξης της προεκλογικής περιόδου.
Το σχετικό σημείο της απόφασης έχει ως εξής :
Μείζονος σημασίας αρνητικό φαινόμενο αποτέλεσε η στάση του Ν. Χαυτούρα ο οποίος  με μόνο το λόγο ότι δεν επιλέχτηκε ως υποψήφιος   περιήλθε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πόλης καταφερόμενος ονομαστικά εναντίον κεντρικών στελεχών του κόμματος άλλα και εναντίον της ίδιας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Η αντίληψη του να βλέπει αρχηγούς εκεί που υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις όχι μόνο είναι ξένη με την Αριστερά αλλά και προσβλητική για το σύνολο των μελών της Ν.Ε. Η όλη στάση του υπήρξε 100% βλαπτική για την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, που μόλις άρχιζε. Ήταν μία στάση απολύτως αντικομματική. Κατά συνέπεια ο Ν. Χαυτούρας δεν έχει καμία θέση στις τάξεις του κόμματος .
Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, το παραπάνω εδάφιο της απόφασης προωθείται στην Οργάνωση Μελών που ανήκει ο Ν. Χαυτούρας,  η οποία θα τον καλέσει σε απολογία.
Δύο παρατηρήσεις : α) Ο Ν. Χαυτούρας διέκοψε κάθε επαφή με το κόμμα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο για τον Ν. Μαγνησίας β) Δημοσιεύματα και ισχυρισμοί περί του ότι ο Ν. Χαυτούρας «κόπηκε» από το ψηφοδέλτιο είναι απολύτως φανταστικά καθ΄ όσον ουδείς «κόπηκε», απλώς από τους 29 ενδιαφερόμενους επιλέχτηκαν οι οκτώ με απόλυτη τήρηση των διαδικασιών του κόμματος τις οποίες ουδείς, ούτε ο Ν. Χαυτούρας, αμφισβήτησε. Κανένας από τους υπόλοιπους  20 δεν διαμαρτυρήθηκε.
Σε κάθε περίπτωση, τον λόγο έχουν τα όργανα του κόμματος.

4/2/2015
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger