Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου - Β. Σποράδων

Για να υποβάλλει ο παραγωγός την δήλωση ΟΣΔΕ 2015 πρέπει να προηγηθεί η υποβολή του εκκαθαριστικού στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Ο παραγωγός υποχρεούται να δηλώσει όλα τα είδη καλλιέργειας όπως (δενδροκαλλιέργειες, ελαιοκαλλιέργειες, βοσκότοπο, μονοετή καλλιέργεια) καθότι από φέτος όλες οι παραπάνω καλλιέργειες θα λαμβάνουν επιδότηση.
Επίσης παραγωγοί ανεξαρτήτου επαγγέλματος που θα κάνουν για πρώτη φορά, δήλωση ΟΣΔΕ ώστε από φέτος να λαμβάνουν επιδότηση πρέπει να έχουν ηλικία μέχρι σαράντα ετών.
Αν έχουν ηλικία πάνω από σαράντα ετών συνίσταται να νοικιάσουν τα κτήματά τους σε άτομα που έχουν ηλικία κάτω των σαράντα ετών (παιδιά κ.λ.π).

Οι παραγωγοί καλούνται να παρακολουθούν τις εξελίξεις ώστε να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την δήλωση ΟΣΔΕ 2015, διότι ο χρόνος υποβολής θα είναι περιορισμένος και το σύστημα δεν επιτρέπει κατά την υποβολή της δήλωσης να παραμείνουν εκκρεμότητες που αφορούν δικαιολογητικά ή οτιδήποτε άλλο.
Οι παραγωγοί είτε είναι μέλη συνεταιρισμού, είτε μη μέλη είναι ελεύθεροι να υποβάλλουν εκκαθαριστικό 2015 και δήλωση ΟΣΔΕ 2015 στην Ενωση που έχει την εμπειρία και τεχνογνωσία του προγράμματος και να μην παρασύρονται από υποσχέσεις περί τεχνογνωσίας από φορείς που δεν την έχουν.
Οι παραγωγοί που έχουν κάνει αίτηση ΟΣΔΕ 2014 υποχρεωτικά θα πρέπει να καταθέσουν Ε9 (για τα ιδιόκτητα το πιο πρόσφατο μηχανογραφημένο από ΤΑΧΙS), βιβλιάριο τραπέζης (εάν είναι αγροτικής να έχει αντικατασταθεί από Πειραιώς), ενοικιαστήρια (για τα ενοικιαζόμενα και μεταξύ συζύγων) και ταυτότητα και βιβλιάριο ΟΓΑ (όταν υπάρχουν αλλαγή). Για τα σιτηρά υποχρεωτικά θα πρέπει να υποβληθούν καρτέλες και τιμολόγια ενώ οι παραγωγοί που κάνουν για πρώτη φορά ΟΣΔΕ είναι απαραίτητο το βιβλιάριο τραπέζης, ταυτότητα, Ε1 ή Εκκαθαριστικό, βιβλιάριο ΟΓΑ (εάν είναι αγρότης) ή άλλου Ασφαλιστικού Φορέα, ΑΜΚΑ, Ε9 (για τα ιδιόκτητα το πιο πρόσφατο μηχανογραφημένο από ΤΑΧΙS) και ενοικιαστήρια (για τα ενοικιαζόμενα και μεταξύ συζύγων) κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger