Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας που θέλει να προσλάβει 15.000 νέους δημοσίους υπαλλήλους!

Ο ΙΚΕΤΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
 
Σχιζοφρένεια; Την ώρα που ο ταλαίπωρος Βαρουφάκης γυρνάει ανά την Ευρώπη και ζητιανεύει χρόνο ώστε να τον ακούσουν και συμπάθεια, εντός της Ελλάδας ο Κατρούγκαλος εξαγγέλει 15.000 νέες προσλήψεις!

"Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας", δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα "Zeit" ο Γιάνης Βαρουφάκης και καλεί τους Γερμανούς να ακούσουν τους Έλληνες λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν χρειάζεται να μας εμπιστευτείτε, αλλά να συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό".

Υπόσχεται ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και παραδέχεται ότι "θα πάρει κάποιο χρόνου προτού γίνει αντιληπτό σε όλους ότι έχει γίνει μια θεμελιώδης αλλαγή στην Ευρώπη".

"Οι Γερμανοί θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν σημαίνει πως αποκλίνουμε από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων αν δώσουμε σε έναν συνταξιούχο που ζει με 300 ευρώ τον μήνα επιπλέον 300 ευρώ τον χρόνο", σημειώνει και προσθέτει ότι η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει ποτέ ξανά έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Ποτέ, ποτέ, ποτέ".

Επιπλέον αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσεγγίσει τον γ.γ του ΟΟΣΑ, Angel Gurria για να πάρει βοήθεια αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων του κόμματος.

Επαναλαμβάνει τέλος ότι "η Ελλάδα δεν θα ζητήσει ποτέ οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα".

Συνέντευξη στην La Repubblica: Άρχισε η διαπραγμάτευση με ΔΝΤ για το χρέος

Εξάλλου ο ΥΠΟΙΚ σε σημερινή του συνέντευξη στην ιταλική "La Repubblica" ενημερώνει ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με το σχέδιο ανταλλαγής κρατικού χρέους με ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην εφημερίδα εκφράζει την αισιοδοξία του για την επίλυση του θέμα του ελληνικού χρέους και δηλώνει ότι εισέπραξε θετική ανταπόκριση κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με χρηματοπιστωτικούς παράγοντες στο Λονδίνο τη Δευτέρα.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το Bloomberg μιλώντας στην ίδια εφημερίδα τόνισε ότι «η Ελλάδα θέλει τα 1,9 δισ. από τα 7 δισ. ευρώ  της δόσης της τρόικας».

Ο υπουργός χαρακτήρισε τα 1,9 δισ. ευρώ «δικά μας χρήματα» τονίζοντας ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να ξεπληρώσει το χρέος της στην ΕΚΤ. Επιπλέον ανέφερε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ανάκαμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger