Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

κείμενο στηρίξης απο εργαζόμενους της Μαγνησίας προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

Εργαζόμενοι της Μαγνησίας που στηρίζουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ   ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ
   Η πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ είναι ένα μικρό αλλά αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση μιας άλλης Αριστεράς που θα δώσει τις μάχες του επόμενου διαστήματος και θα τα βάλει με ένα σύστημα το οποίο γεννάει κρίσεις, εκμετάλλευση, πολέμους και φασισμό.
 Στις 25 Γενάρη τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα καταδικαστούν αποφασιστικά από το λαό. Την επόμενη μέρα το σύστημα δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Η φτώχεια, η ανεργία, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιτροπεία και η καταστολή αποτελούν πλαίσιο το οποίο θα υπερασπιστούν με νύχια και με δόντια.
     Καλούμε σε στήριξη και ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ για αποφασιστική συμβολή στην ανατροπή αυτού του πλαισίου.

 Η στάση μας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ καθορίζεται απ’ την αταλάντευτη προσήλωσή μας στα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα και απ’ αυτή την άποψη θα είναι στάση αριστερής αντιπολίτευσης.
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ δεν θα προσφέρει καμία ανοχή στο ξεφτίλισμα της Αριστεράς στον τόπο μας, όπως το ΑΚΕΛ στην Κύπρο που διαχειρίστηκε τα Μνημόνια.
       Είναι βασική θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ η έξοδος της Ελλάδας απ’ την ευρωζώνη και την ΕΕ. Η ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας και η αποδέσμευση απ’ όλες τις συμφωνίες και τον ίδιο το μηχανισμό της ΕΕ είναι όρος ενός άλλου δρόμου. Όταν η Αριστερά δεν προετοιμάζει το λαό για μια τέτοια τομή, αφήνει έδαφος στην τρομοκρατία της ΝΔ.
       Η πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ σηκώνει λοιπόν αυτό το γάντι με πρόγραμμα για παύση πληρωμών – διαγραφή του χρέους, εθνικοποιήσεις τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο και άλλο προσανατολισμό της οικονομίας. Κι όλα αυτά όχι σαν προϊόν διαπραγμάτευσης αλλά μονομερώς με λογική σύγκρουσης και ανατροπής.
     Το ΚΚΕ υποτιμώντας τους αυτοτελείς πολιτικούς στόχους και την ενωτική συμβολή στο μαζικό κίνημα καταλήγει να μην έχει συγκεκριμένη τακτική προσέγγισης της λαϊκής εξουσίας καθιστώντας την κενό γράμμα.
     Αυτό που ξέρουμε σήμερα είναι ότι όσο πιο πραγματικά βήματα γίνονται στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και στην επέμβαση του οργανωμένου λαού στις εξελίξεις τόσο πιο κοντά είμαστε στην αντικαπιταλιστική ανατροπή
   Η ευρύτερη συγκέντρωση αντικαπιταλιστικών,  αντισυστημικών,  αντιΕΕ και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων γύρω από το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα αποτελεί για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαντική πλευρά της ευρύτερης πολιτικής της πρότασης.
         Βασικοί λόγοι για να ψηφίσει κανείς ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ
Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στις 25 Γενάρη αποτελεί μήνυμα προς το σύστημα. Όταν ο Σαμαράς στην άθλια θεωρία των δύο άκρων περιέγραφε σαν άλλο άκρο όσους μιλάνε για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εξέφραζε τους φόβους του συστήματος όχι τόσο απέναντι στη σημερινή δύναμη αλλά την αναπτυσσόμενη δυναμική αυτού του πολιτικού σχεδίου.       
    Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ αποτελεί μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα αφήσουμε την έννοια της Αριστεράς να γίνει συνώνυμη της διαχείρισης του συστήματος, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δεν περιμένουμε καμιά εκ των υστέρων δικαίωση από την ήττα των προσδοκιών του λαού
     Εδώ και τώρα συμβάλλουμε στη δικαίωση των πόθων του λαού μέσα από ανυποχώρητο αγώνα και λαϊκή – εργατική αντιπολίτευση.
     Μια αποφασιστικά ενισχυμένη ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ είναι δύναμη για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς και φασιστικής απειλής. Τα ψηφοδέλτια της πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ αποτελούνται από εργάτες και εργάτριες του χεριού και του πνεύματος, νέους και νέες, ανθρώπους της μαχόμενης διανόησης.          Ανθρώπους που συγκρούονται με το κράτος, την εργοδοσία και το φασισμό . Γνωρίζουμε ότι αυτή η μάχη δεν είναι εύκολη. Θεωρούμε ότι  θα ήταν προωθητικό για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση μια δύναμη που θα παραμένει ντε φάκτο εξωκοινοβουλευτική.
          Σε κάθε περίπτωση, καλούμε το λαό να ψηφίσει όπως αγωνίστηκε. Και ψηφίζοντας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στις 25 Γενάρη, από τις 26 να αγωνιστεί γι’ αυτό που ψήφισε, την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, άνεργος ηλεκτρολόγος
ΓΙΑΛΒΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, εκπαιδευτικός
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, οικοδόμος
ΔΙΚΑΙΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, γιατρός του ΕΣΥ
ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, εφαρμοστής
ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, άνεργος
ΛΑΣΚΟΥ ΕΛΕΝΗ, μαία
ΜΕΓΓΕΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, μουσικός
ΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ, οικοδόμος
ΝΤΟΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ηλεκτροσυγκολλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, εργαζόμενη σε εταιρία φύλαξης
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΡΓΥΡΗΣ, δάσκαλος
ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ηλεκτροσυγκολλητής
ΠΟΥΛΙΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, εφαρμοστής
ΠΟΥΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, εφαρμοστής
ΦΟΥΚΑΛΑ ΣΙΝΟΔΗ, θεατρολόγος
ΤΥΜΠΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, γεωπόνος-αγρότης
ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΛΑ, εκπαιδευτικός
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ελεύθερος επαγγελματίας
ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, πρώην ελεύθερος επαγγελματίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger