Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η πειθαρχική επιτροπή υποβίβασε τη Νίκη Βόλου στη Β΄ κατηγορία

           
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, ήταν η σημερινή απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, που απέβαλε από το πρωτάθλημα τη Νίκη Βόλου. Η Θεσσαλική ΠΑΕ αντιμετώπισε αμέτρητα διοικητικά προβλήμα, δεν προσήλθε στους τελευταίους πέντε αγώνες της και βάσει των κανονισμών, υποβιβάζεται, ενώ τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς στη Β΄ εθνική.
Αναλυτικά η απόφαση:

ΠΑΕ Νίκη Βόλου: «Βάσει των αναφερομένων στα υπ’ αριθ. πρωτ. 226/8-1-2015 και 703/20-1-2015 έγγραφα της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, τα οποία απευθύνονται στην Επιτροπή μας και σας κοινοποιούνται συνημμένα στην παρούσα, καλείστε ενώπιόν μας την Πέμπτη 22-1-2015 και ώρα 13:00, προς απολογία ως υπαίτιοι για την μη τέλεση όλων των αγώνων της ομάδας σας, οι οποίοι είχαν ορισθεί να τελεστούν στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, από την 21-12-2014 και εντεύθεν (αρχής γενομένης από τον αγώνα ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), ήτοι για πειθαρχικές παραβάσεις που προβλέπονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τα άρθρα 17 παρ. 2, 21 παρ. 3, 4 και 10 και 33 παρ. 3 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Ο.»
Επίσης, η Πειθαρχική Επιτροπή έκρινε ότι δεν τελέστηκαν με υπαιτιότητα της Νίκης Βόλου οι αγώνες με Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό και Ατρόμητο. Οι αντίπαλοί της κερδίζουν 3-0 άνευ αγώνα. Ως εκ τούτου, τιμωρείται και με ποινή υποβιβασμού:
«Θεωρεί ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ, λόγω μη καθόδου της να αγωνιστεί στους παραπάνω πέντε (5) συνεχείς αγώνες, κατά άρθρο 33 παρ. 3 του ΚΑΠ αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ (αγωνιστική περίοδος 2014-2015) στο οποίο δεν δύναται να επανέλθει, αποκλειόμενη εφεξής από τους υπόλοιπους αγώνες του εν λόγω Πρωταθλήματος και ότι υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα με αρνητική βαθμολογία μείον έξι (-6) βαθμών.
Επιβάλλει στην εγκαλουμένη ΠΑΕ χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ.
Επιβάλλει σε βάρος της εγκαλουμένης ΠΑΕ την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης που προέκυψε από την μη τέλεση των παραπάνω πέντε (5) αγώνων»

Σε άλλες αποφάσεις:
11η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ

18η Αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή χιλίων επτακοσίων ευρώ
Β) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ

19η Αγωνιστική
Α) ΠΑΕ ΟΦΗ, Ν.Μαχλά (παράγοντα): Για τη συμπεριφορά του κ. Ν. Μαχλά: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΦΗ χρηματική ποινή χιλίων ευρώ. Επίσης, επιβάλλει στον κ. Ν. ΜΑΧΛΑ α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για είκοσι (20) ημέρες και β) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ
Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger