Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Οι Αλοννησιώτες τιμούν τον Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Τσάμαρη


Επίτιμος δημότης Αλοννήσου θα ανακηρυχθεί ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Τσάμαρης, σε ειδική τιμητική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής του, στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο Αλοννήσου.
Παράλληλα θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα με τις ευχαριστίες του δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών της Αλοννήσου, για την πολύπλευρη προσφορά του στο νησί.
Ο π. Γρηγόριος παραμένει στην Αλόννησο, επί πενήντα χρόνια, αναπτύσσοντας και μετά την συνταξιοδότησή του, πολύ σημαντική πνευματική και κοινωνική δραστηριότητα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Χαλκίδος του απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη για την πλούσια Εκκλησιαστική του δράση.

 «Ως δημοτική αρχή αποφασίσαμε, ως ελάχιστο δείγμα τιμής, ευχαρίστησης και ευγνωμοσύνης για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, να τον τιμήσουμε. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο και παράλληλα θα του απονείμουμε πλακέτα για τα 50 χρόνια προσφοράς του στο νησί» όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.
Ο π. Γρηγόριος είναι ιδιαίτερα σημαντική προσωπικότητα και «θεωρήσαμε ως δημοτική αρχή ότι πρέπει, ως ελάχιστο δείγμα ευχαριστίας, να τον τιμήσουμε» προσθέτει ο δήμαρχος του νησιού.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger