Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ο Παπαευσταθίου, νέος πρόεδρος

Ο διορισμός του ανακοινώθηκε με την Υπουργική Απόφαση Α2β/Γ.Π.οικ.113358 η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 31/12/ 2014 (ΦΕΚ 846/ΥΟΔΔ)


Νέο πρόεδρο τοποθέτησε στο ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, σε αντικατάσταση του απόστρατου του Πολεμικού Ναυτικού κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ο οποίος παραιτήθηκε για να πολιτευτεί.
 
Ο διορισμός του νέου επικεφαλής, κ. Νίκου  Παπαευσταθίου, ανακοινώθηκε με την Υπουργική Απόφαση Α2β/Γ.Π.οικ.113358 η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 31/12/ 2014 (ΦΕΚ 846/ΥΟΔΔ).

Ο κ. Παπαευσταθίου, ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στο Κέντρο Αποκατάστασης Φιλοκτήτης του Ομίλου ΙΑΣΩ, έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2005 – 2006 ήταν αντιπρόεδρος, επί υπουργίας Νικήτα Κακλαμάνη, και το διάστημα 2007 τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου από τον τότε υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2010.

Νέος πρόεδρος, «παλαιά» προβλήματα
Το τελευταίο δίμηνο το ΕΚΑΒ δοκιμάστηκε από τις ζωτικές ελλείψεις σε δυναμικό και οχήματα ενώ η θητεία του απερχόμενου διοικητή κ. Παπαγιαννίδη σκιάστηκε από τρία περιστατικά στη Σάμο τα οποία είχαν μοιραία κατάληξη καθώς δεν πρόλαβε να τα διακομίσει σε νοσοκομείο το ΕΚΑΒ. Μάλιστα, ο πρώτος θάνατος, στα τέλη Νοεμβρίου ενός 34χρονου πολύτεκνου πατέρα, είχε οδηγήσει σε παραίτηση τον κ. Παπαγιαννίδη η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας επισημαίνουν πως η κάλυψη της κενής θέσης του διοικητή του ΕΚΑΒ στην παρούσα φάση είναι πολύ σημαντική για την επόμενη μέρα του Κέντρου, το οποίο καλείται να διεκπεραιώσει χιλιάδες διακομιδές με παλαιά οχήματα. Τα 170 ασθενοφόρα που κινούνται στο λεκανοπέδιο σε σύνολο 570 που κυκλοφορούν σε όλη την επικράτεια αποτελούν οχήματα παλαιά, που «βγάζουν» πολλές βλάβες και φθορές.



Είναι ενδεικτικό ότι με μία από τις τελευταίες για το προηγούμενο έτος αποφάσεις του ο κ. Βορίδης ενέκρινε ποσό 360.000 ευρώ για την επισκευή των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Την ίδια στιγμή, ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων οχημάτων συμπληρώνει τρία χρόνια…εν εξελίξει. Αφορά την προμήθεια 167 νέων ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων, ύψους 13,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΚΑΒ η διαδικασία των προμηθειών των ασθενοφόρων εμφανίζει όλες τις γραφειοκρατικές και νομικές εμπλοκές που χαρακτηρίζουν ανάλογους διαγωνισμούς στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να τον έχουν μετατρέψει σε έναν κυριολεκτικά μαραθώνιο διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger