Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 Με την παρουσία του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας και  εκπροσώπου  των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Τέρενς  Κουίκ, συνεχίστηκαν σήμερα οι επαφές της  βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εκ νέου υποψήφιας  Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Συγκεκριμένα η συντονιστική επιτροπή και  οι υποψήφιοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων του νομού Μαγνησίας, συνόδευσαν τον κ. Κουίκ σε προγραμματισμένη  συνάντηση  με τον Αναπληρωτή Πρύτανη Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη με τον οποίον συζήτησαν διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Πανεπιστήμιο τα οποία εστιάζονται: στην επικείμενη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος αλλά και των καθαριστριών αυτού λόγω του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που ορίζει την ανάθεση της καθαριότητας σε εργολαβικές εταιρείες όπως επίσης και στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις μεταγραφές των φοιτητών.  Επίσης φλέγον θέμα που απασχολεί το Πανεπιστήμιο είναι η έλλειψη διδακτικού προσωπικού  που έχει ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση του Πανεπιστημίου αλλά ακόμα και την κατάργηση τμημάτων.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο όπου σε συνάντηση με τον Διοικητή,  κ. Κ. Καραμπάτσα και τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Χ. Μπαλλή,  συνομίλησαν για τα φλέγοντα θέματα του Νοσοκομείου που επικεντρώνονται στην έλλειψη προσωπικού,  στα μισθολογικά προβλήματα των εργαζομένων και φυσικά στην ανάγκη πρόσληψης μόνιμων Ιατρών. Σ’ αυτό το σημείο τονίστηκε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την πρόσληψη Ιατρού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από την έλλειψή του.
 Επίσης άμεση είναι η ανάγκη να επανδρωθούν τα Κέντρα Υγείας με μόνιμο προσωπικό αλλά και ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου να ενισχυθεί με μαγνητικό τομογράφο. Επίσης κατόπιν ενεργειών και της ίδιας της κ. Χρυσοβελώνη με συνεχείς αναφορές και παρεμβάσεις της στη Βουλή, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα πρόσληψης Ιατρού στην Αλόννησο που ταλάνιζε για μεγάλο διάστημα τους κατοίκους του νησιού.  Ο κ.  Καραμπάτσας αναγνώρισε την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία που είχε με την κ. Χρυσοβελώνη και τόνισε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.
Ακολούθησε επίσκεψη στην ΕΑΣ Βόλου όπου σε συνομιλία με τον Πρόεδρο κ. Νικήτα Πρίντζο εξετάστηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σύνολό του ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας, με την κ. Χρυσοβελώνη να δηλώνει:  «Η ελληνική ύπαιθρος δυστυχώς αφανίζεται λόγω των λανθασμένων πολιτικών σχεδιασμών κάθε φορά. Η απερχόμενη συγκυβέρνηση αντιμετώπισε τα θέματα περιστασιακά χωρίς να υπολογίζει τον  μόχθο του Έλληνα αγρότη, του Έλληνα κτηνοτρόφου».
Επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Ν. Ιωνίας όπου ο Πρόεδρος κ. Κ. Τσέλιος ευχαρίστησε το κλιμάκιο για την επίσκεψη στο Σύλλογο και συζήτησαν τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου ο οποίος και αυτός μαστίζεται από την οικονομική κρίση, από τις οφειλές του ΟΑΕΕ αλλά και από τις λανθασμένες κινήσεις απελπισίας του Κράτους όπως η θέσπιση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, μέτρο το οποίο κατά τον κ. Τσέλιο, δεν ωφελεί πουθενά.
Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν στο ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας  όπου συνομίλησαν με το προσωπικό και τους ηλικιωμένους του ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger